Με το ένα πρωτότυπο το οποίο θα φέρει την ονομασία i-MiEV prototype η Mitsubishi θα λάβει μέρος στις 8 Ιουλίου στην πασίγνωστη ανάβαση του Κολοράντο Pikes Peak. Το ιαπωνικό μοντέλο είναι ένα πρωτότυπο βασισμένο στο πλήρως ηλεκτρικό i-MiEV και ένα από τα πρώτα αμιγώς αυτοκίνητα που μπήκε στη μαζική παραγωγή και ήδη κυκλοφορεί σε Ιαπωνία, Ευρώπη και Β. Αμερική.

Το i-MiEV Prototype θα οδηγήσει ο παγκοσμίου φήμης οδηγός αγώνων Hiroshi Masuoka., ο οποίος έχει συμμετάσχει 21 φορές στο Rally Dakar, κερδίζοντας δύο συνεχόμενες χρονιές (2002 και 2003) με Mitsubishi Pajero και Pajero Evolution αντίστοιχα. Εκτός από την αγωνιστική συμμετοχή, οι μηχανικοί του τμήματος εξέλιξης της Mitsubishi και οι εκπρόσωποι εταιρειών – κατασκευαστών μπαταριών, κινητήρων και άλλων εξαρτημάτων θα ταξιδέψουν στο Κολοράντο για λόγους τεχνολογικής συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσιών, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των ηλεκτρικών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η πίσω όψη του Mitsubishi i-MiEV prototype

Η διεθνής ανάβαση Pikes Peak είναι ένας ετήσιος αγώνας ανάβασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην κορυφή του Pikes Peak στο Κολοράντο στα 4.300 μέτρα, με τους αγωνιζόμενους να καλύπτουν υψομετρικές διαφορές σχεδόν 1.500 μέτρων. Χρονολογείται από το 1916 και είναι ένας από τους παλαιότερους και δημοφιλέστερους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως. Η ατμοσφαιρική πίεση, η θερμοκρασία, οι καιρικές και άλλες συνθήκες μεταβάλλονται σημαντικά από την έναρξη μέχρι τον τερματισμό, γι’ αυτό απαιτείται βέλτιστη ρύθμιση, ώστε τα αυτοκίνητα να μπορούν να αποδίδουν τα μέγιστα σε όλη τη διαδρομή.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης