Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Νίκου Κομνού σε αγώνα αυτοκινήτου μετά από μια πολύ επιτυχημένη, 11χρονη πορεία στους αγώνες καρτ. Συγκεκριμένα συμμετείχε στην ανάβαση Δημητσάνας, στην οποία ο μόλις 18 ετών και 2 μηνών οδηγός αγώνων όχι μόνο έδωσε το παρών αλλά κατάφερε να κερδίσει και την πρώτη θέση στην κατηγορία «Ν».

Έχοντας κάνει ελάχιστες δοκιμές στην ειδική διαδρομή αφού παρέλαβε την άδεια οδήγησης λίγες μέρες πριν την ανάβαση Δημητσάνας, απέδειξε με την εμφάνιση του ότι το καρτ αποτελεί το μεγάλο σχολείο της αγωνιστικής οδήγησης. Χωρίς να προλάβει ακόμα να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο του, ένα Citroen Saxo της κατηγορίας Ν2, επικράτησε των αντιπάλων του από το πρώτο κιόλας σκέλος των δοκιμών του Σαββάτου. Επιστρατεύοντας και την αγωνιστική του ωριμότητα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν πίεσε περισσότερο στο δεύτερο σκέλος του αγώνα και κάνοντας σχεδόν τον ίδιο χρόνο με το πρώτο σκέλος πανηγύρισε τη νίκη στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο νεαρός οδηγός τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάνοντας τόσα χρόνια καρτ, αποκτάς ως οδηγός, τη δυνατότητα να καταλαβαίνεις τι χρειάζεσαι ώστε να οδηγήσεις γρήγορα και να βρεις το ιδανικό στήσιμο. Δε συνειδητοποιείς όμως πόσο πολύ θα σου χρειαστούν όλα αυτά όταν περάσεις στους αγώνες αυτοκινήτου. Τα πιο απλά πράγματα, όπως είναι οι αγωνιστικές γραμμές και η ψυχραιμία τη μέρα του αγώνα, θεωρούνται δεδομένα στο καρτ αλλά στην πρώτη μου ανάβαση με βοήθησαν σημαντικά. Πιστεύω πως θα συμμετέχω σε κάποιους ακόμα αγώνες φέτος και ελπίζω, τώρα πια που έχω πάρει το δίπλωμα οδήγησης, να καταφέρω να κάνω και κάποιες δοκιμές ώστε να προετοιμαστώ ακόμα καλύτερα».

Τέλος να σημειώσουμε πως ο εν λόγω οδηγός και σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr θα εμφανιστεί και σε άλλες αναβάσεις ενώ δεν αποκλείεται να τρέξει και σε ράλι σπριντ.

Πηγή φωτογραφίας: Photo Rally Press

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης