Την ερχόμενη Κυριακή (26/5) θα διεξαχθεί στο Μονακό ο έκτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1. Είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο GP, στο οποίο θέλουν όλοι οι οδηγοί να κερδίσουν.

Το GP του Μονακό είναι το πιο απαιτητικό και δύσκολο, καθώς διεξάγεται στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου, όπου οι προσπεράσεις είναι συνήθως απαγορευτικές και το παραμικρό λάθος κοστίζει ακριβά. Γι’ αυτό και οι κατατακτήριες δοκιμές της προηγούμενης μέρας παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος αγώνας προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον όλων των jet-setter ανά την υφήλιο, με τη Η άλλη πλευρά του GP μαρίνα να κατακλύζεται από σκάφη και τα ξενοδοχεία με τις εντυπωσιακές πισίνες στην οροφή να θυμίζουν περισσότερο πασαρέλα! Εντυπωσιακές γυναίκες – συνήθως με μπικίνι – λαμβάνουν θέσεις στα κότερα και τα πάρτι που διοργανώνονται έχουν μείνει στην ιστορία της F1 και όχι μόνο. Από τον Αμπράμοβιτς μέχρι τους σταρ του Hollywood, όλοι βρίσκονται εκεί, προσδίδοντας λάμψη στο μικρό κρατίδιο του Μόντε Κάρλο. 

Στα του αγώνα τώρα, οι ομάδες αλλάζουν την ισορροπία και το στήσιμο των μονοθεσίων, καθώς προτεραιότητα έχει η οδική συμπεριφορά και όχι η τελική ταχύτητα. Φυσικά, η πρώτη σειρά έχει το πλεονέκτημα και είναι χαρακτηριστικό ότι τις περισσότερες φορές κερδίζουν οι οδηγοί που έχουν ξεκινήσει είτε από την πρώτη είτε από τη δεύτερη θέση της εκκίνησης. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το Μονακό είναι ο Ayrton Senna, έχοντας έξι καρό σημαίες, ενώ από τους εν ενεργεία πιλότους οι Alonso και Webber έχουν από δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικά στοιχεία

Μήκος πίστας: 3.340 χλμ.
Αριθμός γύρων: 78
Πρώτο GP: 1950
Ρεκόρ γύρου: 1:14.439 (Μichael Schumacher, 2004)
Mέση ωριαία ταχύτητα: 153 χλμ./ώρα     
Κατανάλωση ανά 100 χιλιόμετρα: 64 λίτρα
Αλλαγές ταχυτήτων ανά γύρο: 55
Ελαστικά: Μαλακή και πολύ μαλακή γόμα

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Πέμπτη 23/5
Ελεύθερες δοκιμές – 1ο σκέλος: 11.00 – 12.30GR (OTE TV)
Ελεύθερες δοκιμές – 2ο σκέλος: 15.00 – 16.30GR (OTE TV)

Σάββατο 25/5
Ελεύθερες δοκιμές: 12.00 – 13.00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 15.00GR (OTE TV / WMOTORS LIVE)

Κυριακή 26/5
Αγώνας: 15.00GR (ΕΡΤ1, OTE TV / WMOTORS LIVE)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης