Με στόχο να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις στο σημερινό γκραν πρι της Ιταλίας θα τρέξουν οι πιλότοι της Red Βull, οι οποίοι στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις.

O Sebastian VettelΟ Vettel, που κατέκτησε την Pole Postion, δήλωσε: «Δεν περιμέναμε να είμαστε τόσο δυνατοί εδώ, να έχουμε και τα δύο μονοθέσιά μας στη πρώτη σειρά της εκκίνησης. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς όλων στην ομάδα. Υπήρξαν σεζόν όπου είχαμε καλό μονοθέσιο, το οποίο όμως υστερούσε σε πίστες χαμηλής κάθετης δύναμης. Σε αυτόν τον τομέα, λοιπόν, κάναμε καλά τη δουλειά μας. Αυτή η πίστα είχε σκαμπανεβάσματα για εμάς, αλλά φέτος, χωρίς αμφιβολία, όλα εξελίσσονται εξαιρετικά. Η αίσθηση του μονοθεσίου είναι πολύ καλή, όμως δεν δίνονται βαθμοί σήμερα. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Webber, που ξεκινά τον αγώνα από τη δεύτερη θέση, τόνισε χαρακτηριστικά: O Mark Webber«Μετά τις χθεσινές (σ.σ. της Παρασκευής) ελεύθερες δοκιμές, πιστεύαμε πως θα διεκδικήσουμε θέση στη πρώτη σειρά αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Όπως αποδείχθηκε στο Βέλγιο αλλά και σήμερα (σ.σ. χθες), μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν ανατροπές στο grid. Γενικά όμως, διατηρήσαμε υψηλό επίπεδο απόδοσης και πρέπει να διατηρήσουμε τη προσοχή μας στο τι κάνουμε εμείς – όχι οι άλλοι. Οι μηχανικοί μας έκαναν πολύ καλή δουλειά, δεν είναι πίστα όπου μπορείς εύκολα να τα κάνεις όλα σωστά. Το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, αλλά θα έλεγα και για μένα σήμερα. Ο Sebastian είναι πάντα καλός εδώ και είναι δύσκολο να τον κερδίσεις. Ελπίζω να έχω καλό αγώνα αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η 50ή Pole Position για τη Red Bull και η 4η για τη φετινή σεζόν.

O σημερινός αγώνας ξεκινά στις 15.00 και θα μεταδοθεί από τη Δημόσια Τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης