Την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας περιμένουν οι Mercedes και Pirelli έπειτα από την ολοκλήρωση της χθεσινής (20/6) ακροαματικής διαδικασίας στο Παρίσι. 

Η γερμανική ομάδα και η ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών κατηγορούνται για κρυφές δοκιμές στην πίστα της Catalunya το τριήμερο 15-17 Μαΐου. Τόσο και οι δύο πλευρές όσο και η FIA έδωσαν εξηγήσεις στην ειδική επιτροπή, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου, Edwin Glasgow, να τονίζει ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση στο Διεθνές Δικαστήριο

Κατά την επτάωρη διαδικασία, ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρώτη τον λόγο πήρε η FIA, ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στη Mercedes. Η Ομοσπονδία τόνισε ότι δεν έδωσε ουδέποτε άδεια στην ομάδα για δοκιμές και όποιες συνομιλίες είχαν κάνει μεταξύ τους είναι εκτιμήσεις και όχι έγκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Mercedes επιτέθηκε κατά πάντων. Αρχικά είπε ότι η FIA γνώριζε για τις δοκιμές και έγιναν συζητήσεις μέσω e-mail, ότι ανάλογες δοκιμές είχε κάνει και η Ferrari και ως εκ τούτου πρέπει να κληθεί στο δικαστήριο και αυτή. Για την Pirelli ανέφερε ότι πρέπει να μετρηθεί σαν αγωνιζόμενος και όχι απλώς σαν προμηθευτής, και συνεπώς υπόκειται στους κανονισμούς.

Το αφεντικό της Mercedes, Ross Brawn, προσέρχεται στην αίθουσα

Η ιταλική εταιρεία πήρε τον λόγο τελευταία και αναρωτήθηκε γιατί κλήθηκε στο δικαστήριο, αφού δεν υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον της.

Η σημερινή απόφαση (21/6) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Mercedes απείλησε ότι μπορεί και να αποχωρήσει από τη F1 αν καταδικαστεί, με την Pirelli να εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο μήνυσης προς τη FIA.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης