Η προσωρινή επιστροφή του Άγγελου Σταθακόπουλου στην κατηγορία των εξατάχυτων καρτ, είχε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Στο Lonato της Ιταλίας, την πίστα που σε καθημερινή βάση φιλοξενεί δοκιμές αφού στην περιοχή εδρεύουν οι περισσότεροι κατασκευαστές καρτ, ο Έλληνας οδηγός κατάφερε να επιβληθεί των αντιπάλων του στην κατηγορία Six Speed Over στα πλαίσια του 2ου αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος Championkart.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ενιαίος χαρακτήρας του θεσμού έδωσε τη δυνατότητα της διάκρισης στον Σταθακόπουλο αφού όλοι οι οδηγοί συμμετείχαν με ίδια σασί, μοτέρ και λάστιχα. Έτσι, είχε απλά να προσαρμοστεί στο καρτ και την πίστα. Το ξεκίνημα των δοκιμών του επεφύλασσε κάποιες αρνητικές εξελίξεις χάνοντας πολύ χρόνο στα 3 πρώτα σκέλη των δοκιμών. Έχοντας πολύ καλή τεχνική υποστήριξη και καθόλου άγχος, κατάφερε μαζί με την ομάδα του να συγκεντρώσει πολύτιμα στοιχεία ακόμα και από αυτά τα σκέλη. Σε συνδυασμό με τις προσεκτικές δοκιμές που έκανε στη συνέχεια εμφανίστηκε έτοιμος για τη διάκριση στον αγώνα της Κυριακής. Καθώς υπήρχαν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, η εντατική δουλειά συνεχίστηκε και ήρθε η νίκη, αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ούτε ο ίδιος. Αυτή τη φορά στάθηκε και λίγο τυχερός αφού ο βασικός του αντίπαλος αντιμετώπισε προβλήματα στον τελικό στερώντας και από τους δύο μια όμορφη μάχη. Αμέσως μετά την απονομή, μαζί με την ομάδα του, τη «Vangelas Racing», ξεκίνησε την προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλάμβανε δοκιμές των ελαστικών Le Cont. Παρουσία εκπροσώπου της Le Cont αλλά και του βασικού της τεχνικού, ο Σταθακόπουλος οδήγησε διαφορετικές γόμες και κυρίως τη μεσαία γόμα που θα χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο το Ιταλικό πρωτάθλημα αλλά και σε αγώνες της Τσεχίας, όπου δραστηριοποιείται η Vangelas Racing.

Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίζεται για 7η χρονιά από τη Superfast Ferries. Τέλος να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο αγώνα, συμμετείχε ως επίσημος οδηγός της «Vangelas Racing», αγωνιστικής ομάδας που εδρεύει στην Τσεχία.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε παρακάτω για να δείτε εικόνες από τον αγώνα του Έλληνα οδηγού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης