Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

O Sergio Perez κέρδισε την pole position της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία μετά από έναν δραματικό κατατακτήριο αγώνα στην Τζέντα.  Ο Max Verstappen φαινόταν έτοιμος να κάνει μια ακόμα εκκίνηση στην P1, αλλά μια αστοχία του άξονα μετάδοσης κίνησης τον έβγαλε εκτός του κατατακτήριου αγώνα στο Q2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Verstappen ήταν το σταθερό φαβορί για την pole position αφού πρωτοστάτησε στα FP1, FP2, FP3 και στην εναρκτήρια φάση των προκριματικών Q1, αλλά η βλάβη που παρουσιάστηκε στο Q2 αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από τη 15η θέση στο grid.

Ο Perez σημειώνοντας 1.28.265 στο Q3 διεκδίκησε και πήρε την pole για 0,155 δευτερόλεπτα μπροστά από τον αντίπαλο του Charles Leclerc, ο οποίος θα χάσει 10 θέσεις λόγω ποινής που δέχτηκε για την αλλαγή κινητήρα. Λόγος για τον οποίο δεύτερος στην εκκίνηση να βρεθεί ο Fernando Alonso.

O Fernando Alonso συνέχισε το δυνατό ξεκίνημά του στη σεζόν, ενώ πίσω του στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Mercedes του George Russell, στην πέμπτη ο Carlos Sainz της Ferrari και στην έκτη ο Lance Stroll.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση της Alpine καθώς οι οδηγοί της κατάφεραν να διεκδικήσουν την έβδομη και την δέκατη θέση με τον Esteban Ocon και τον Pierre Gasly αντίστοιχα. Ο  Lewis Hamilton πήρε την όγδοη θέση, ενώ ο αρχάριος Oscar Piastri εντυπωσίασε παίρνοντας την ένατη θέση για την McLaren.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης