Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με συνολικά οκτώ τίτλους, άνοιξε την πόρτα της εξόδου από το WRC, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού.

Ο Γάλλος θα λάβει μέρος μόλις σε οκτώ αγώνες την ερχόμενη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του Μόντε Κάρλο, και μετά θα αποχωρήσει, ανοίγοντας τον δρόμο στους νεότερους οδηγούς. Citroen και Loeb ανακοίνωσαν επίσημα το γεγονός, αποκαλύπτοντας επίσης ότι το κοινό μέλλον τους από το 2014 είναι στο πρωτάθλημα WTCC!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποφάσισα την επόμενη χρονιά να μην ακολουθήσω όλο το πρόγραμμα και να αγωνιστώ σε επιλεγμένα Ράλι που μου αρέσουν. Μετά, θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι με τη Citroen στο WTCC, ίσως το 2014 ή το 2015» τόνισε χαρακτηριστικά ο 38χρονος Loeb.

Όσο για το αν θα είναι και το Ράλι Ακρόπολις στα πλάνα του, μάλλον όχι, αν αναλογιστούμε ότι, σε παλαιότερη συνέντευξή του στη zougla.gr, μας είχε δώσει να καταλάβουμε ότι δεν είναι και από τα αγαπημένα του.

Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε επίσης και τη συνεργασία της με το Abu Dhabi, γεγονός που θα της επιτρέψει να αγωνιστεί το 2013 με τρία DS3 WRC, αλλά και να έχει τις οικονομικές δυνατότητες να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πλάνα από τις δηλώσεις του Loeb στην έκθεση του Παρισιού

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης