Με μεγάλο θριαμβευτή τον Stephane Peterhansel ολοκληρώθηκε το φετινό ράλι Dakar. 0 47χρονος Γάλλος είναι πλέον ο «θρύλος» του σκληρότερου αγώνα στον κόσμο, έχοντας συνολικά 10 νίκες (6 με μοτοσικλέτα της Yamaha, τρεις με αυτοκίνητο Mitsubishi και μία φέτος με αυτοκίνητο Mini).

Έπειτα από 2 εβδομάδες στις δυσκολότερες και πιο αφιλόξενες περιοχές του κόσμου, περνώντας από Αργεντινή, Περού και Χιλή, το φετινό ράλι Dakar έφθασε στο τέλος του. Στα αυτοκίνητα ο Peterhansel με Mini ήταν ο μεγάλος νικητής, στις μοτοσικλέτες ο Cyril Despres με ΚΤΜ έκοψε για τέταρτη φορά στην καριέρα του πρώτος το νήμα του τερματισμού, στα φορτηγά ο Gerard De Rooy με Iveco Powerstar ήταν ο μεγάλος νικητής και στα quads ο Alejandro Patronelli πανηγύρισε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι όσοι συμμετείχαν στο Dakar συνεχάρησαν τον Peterhansel για το εκπληκτικό ρεκόρ του, το οποίο έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν σκεφτούμε ότι ο Γάλλος είναι αισίως 47 ετών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τον συμπατριώτη του και ο Despres, «ο Stephane είναι ένας και μοναδικός. Αυτά που έχει πετύχει είναι εκπληκτικά».

Αναλυτικά οι πρώτοι τρεις σε κάθε κατηγορία

Αυτοκίνητα
1. Peterhansel (FRA) – Cottret (FRA)  Mini
2. Roma (ESP) – Perin (FRA) Mini
3. De Vlliers (ZAF) – Von Zitzewits (DEU)  Toyota

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοτοσικλέτες
1. Despres (FRA) KTM
2. Coma (ESP) KTM
3. Rodrigues (PRT) Yamaha

Φορτηγά
1. De Rooy (NLD) – Rodewald (NLD) – Colsoul (BEL)  Iveco
2. Stacey (NLD) – Van Goor (NLD) – Der Kinderen (NLD) Iveco
3. Ardavichus (KAZ) – Kuzmich (RUS) – Turlubaev (KAZ) Kamaz
 
Quads
1. Patronelli (ARG) Yamaha
2. Patronelli (ARG) Yamaha
3. Maffei (ARG) Yamaha

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από τον τερματισμό

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης