Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο 7ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes που έλαβε χώρα στην γαλλική πίστα του Magny-Cours αυτό το Σαββατοκύριακο, με τα Superbikes να επιστρέφουν στην δράση μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. 

Η βροχή της Παρασκευής δεν επέτρεψε στους αναβάτες να προετοιμαστούν για τις συνθήκες που θα έβρισκαν τις 2 μέρες των αγώνων, με τις ΕΔ3 το πρωί του Σαββάτου να είναι η μόνη πλήρως στεγνή περίοδος δοκιμών. Στις κατατακτήριες την pole position πήρε ο Jonathan Rea, θέτοντας μια καλή βάση για να μειώσει την διαφορά από τον Alvaro Bautista στην μάχη για το Πρωτάθλημα, με τον Bautista να ξεκινάει από την τέταρτη θέση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο πρώτος αγώνας ήταν δραματικός από την αρχή, καθώς ο Rea έπεσε στον δεύτερο γύρο, στην έξοδο της 17ης στροφής, ενώ βρισκόταν δεύτερος και μόλις έναν γύρο αργότερα, στην 13η στροφή ο Toprak Razgatlioglu είχε μια πτώση ενώ ήταν στην πρώτη θέση. Με τους δύο βασικούς αντιπάλους του εκτός, ο Alvaro Bautista κατάφερε να περάσει τον Scott Redding για την κορυφή στον 7ο γύρο και από εκεί και πέρα να φτάσει άνετα στην καρό σημαία. Στο βάθρο μαζί του βρέθηκαν οι Scott Redding και Axel Bassani. 

 

Το πρωί της Κυριακής έλαβε χώρα ο αγώνας Superpole, αγώνας μειωμένης διάρκειας με λιγότερους βαθμούς που καθορίζει την σχάρα εκκίνησης του δεύτερου αγώνα. Εκεί, ο Razgatlioglu εκανε μια κακή εκκίνηση, αλλά σύντομα ανέκαμψε, προσπερνώντας τον Alvaro Bautista για την πρώτη θέση του αγώνα στον 6ο από τους 10 γύρους. Έπειτα, ο Razgatlioglu κατάφερε να ανοίξει την διαφορά και να φτάσει στην νίκη με περιθώριο σχεδόν 2 δευτερολέπτων. Δεύτερος τερμάτισε ο Bautista μετά από μια μάχη στους τελευταίους γύρους με τον Jonathan Rea, ο οποίος τερμάτισε τρίτος. Έτσι και οι τρεις διεκδικητές του τίτλου βρέθηκαν στο βάθρο. 

Ο τρίτος αγώνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά με συνεχόμενες προσπεράσεις για τις πρώτες θέσεις και άφθονο θέαμα. Μια καθοριστική στιγμή ήταν η 13η στροφή του δεύτερου γύρου, όταν ο Rea βούτηξε από την εσωτερική του Bautista και οι δύο αναβάτες ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα ο Bautista να πέσει και να αποσυρθεί από τον αγώνα. Ο Rea τιμωρήθηκε με ποινή μεγάλου γύρου, η οποία τον έριξε πίσω στην 7η θέση, μέχρι ο Βορειοϊρλανδός αναβατης να κάνει κάποιες προσπεράσεις και να τερματίσει πέμπτος. 

Μπροστά, ο Axel Bassani, o Toprak Razgatlioglu και ο Michael Ruben Rinaldi δίνανε μια τριπλή μάχη για την πρώτη θέση, από την οποία βγήκε νικητής ο Razgatlioglu, με τον Rinaldi δεύτερο και τον Bassani τρίτο. Χάρη στην επίδοσή του, και στην πτώση του Bautista στον δεύτερο αγώνα, ο Razgatlioglu έχει μειώσει πλέον την διαφορά στην βαθμολογία στους 30 βαθμούς, με τον Rea να βρίσκεται τρίτος, 47 βαθμούς πίσω από την κορυφή. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης