Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όλοι έχουμε σταματήσει σε μπλόκο της τροχαίας και οι περισσότεροι έχουμε φύγει με το… ραβασάκι από την παράβαση του ΚΟΚ. Στο εξωτερικό και σε χώρες όπως Γερμανία, Ιταλία κ.λπ. είναι σχεδόν δεδομένο πως δεν γλιτώνεις και θα πρέπει να πληρώσεις την όποια παράβαση σου βεβαιώσει το όργανο της τάξης.Ο
τρόπος και οι σωστές…. λέξεις μπορεί να μας γλιτώσουν από μπελάδες και πρόστιμα!

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο.. ανθρώπινα και δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί έχουν γλιτώσει από τα δίχτυα της τροχαίας. Το σίγουρο είναι πως αν αρχίσεις τις… αστείες δικαιολογίες όπως, δεν έτρεχα (ενώ πήγαινες με 200), δεν πρόσεχα, τι είναι αυτά που λέτε, δεν μίλαγα στο τηλέφωνο,  ξέρεις ποιος είμαι εγώ, πάρκαρα για λίγο, είναι σίγουρο πως δεν θα έχεις τύχη…

Σωστή συμπεριφορά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το να μιλήσεις ευγενικά και να παραδεχτείς την παράβαση χωρίς δικαιολογίες είναι η πιο σωστή κίνηση που πρέπει να κάνεις, προκειμένου και τα όργανα της τάξης να κάνουν με τη σειρά, τη δουλειά τους. Αν τώρα η παράβαση δεν είναι σοβαρή, υπάρχει και μία μικρή περίπτωση να γλιτώσεις το πρόστιμο, να σου γίνει παρατήρηση και να δεχτείς την συμβουλή. Αυτό ισχύει με τους άνδρες αστυνομικούς καθώς με τις γυναίκες τα δεδομένα αλάζουν.

Έτσι λοιπόν υπάρχει το ποσοστό που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του αλλά υπάρχει και ένα ποσοστό γυναικών – αστυνομικών που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Στην περίπτωση δε που μιλήσετε πιο ευγενικά και πείτε μία ωραία… ατάκα όπως “ωραία το χρώμα στα νύχια σας”, να είστε σίγουροι πως μία γυναίκα, ένα τέτοιο κομπλιμέντο, ακόμα και αστυνομικός, θα το δει με άλλο μάτι!!!

Όπως και να ‘χει, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε ρητά τον ΚΟΚ. Με αυτό τον τρόπο δεν θα έχουμε ποτέ πρόβλημα με την τροχαία και δεν θα «σπάμε» το κεφάλι μας για να σκαρφιστούμε ότι δικαιολογία μας κατέβει!!!

* η ιστορία είναι πραγματική αλλά δεν ενδείκνυται για να γλιτώνετε κλήσεις όταν σας σταματά γυναίκα αστυνομικός όταν παραβιάζετε τον ΚΟΚ!

**η φωτογραφία είναι ενδεικτική

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης