Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους δρόμους βγήκε πριν από λίγες ημέρες ο εκκεντρικός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Όπως έγραψαν τα Μέσα του Βόλου, σε ρόλο «σερίφη», έκοβε κλήσεις, με την βοήθεια της δημοτικής Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αντικατέστησε πριν από λίγες ημέρες και τους τροχονόμους… αστυνομίας, σε οδηγούς που είχαν παρκάρει παράνομα.

Η εμφάνιση του στο κέντρο της πόλης πάνω σε scooter έκλεψε την παράσταση όπως φυσικά και οι δηλώσεις του με αποδέκτη τον Διοικητή της Τροχαίας, Θανάση Κουλούρη. Μάλιστα απευθυνόμενος σε αυτόν, τόνισε πως αν δεν ασκεί σωστά τα καθήκοντά του, θα καταθέσει μήνυση εναντίον του με απόφαση που θα ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί πέντε δημοτικοί αστυνομικοί προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης. Τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους δημιουργούν τεράστια προβλήματα ενώ και οι κλήσεις που βεβαιώνονται δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτά από το “Θεσσαλία TV”

Χωρίς κράνος ο Δήμαρχος
Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Δήμαρχος καβάλησε (συνεπιβάτης) scooter της δημοτικής αστυνομίας και κατέβηκε στους δρόμους μαζί με συνεργάτες του. Ο κ. Μπέος καλούσε τους πολίτες να συμμορφωθούν στους κανόνες και να απομακρύνουν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητά τους από Για να επιβάλεις το νόμο πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να τηρείς του κανόνες… τους δρόμους. «Περπατήστε και λίγο. Όλο αυτοκίνητο, αυτοκίνητο», «Θα γίνετε άνθρωποι – θέλετε δεν θέλετε», ήταν μερικές από τις ατάκες του δημάρχου, πριν μπουν τα ροζ χαρτάκια στα παρμπρίζ των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Σίγουρα ο Δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, έχει απόλυτο δίκιο καθώς κάποτε πρέπει να μάθουμε να τηρούμε του κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει και ο ίδιος, πως όταν οδηγείς ή βρίσκεσαι πάνω σε μοτοσικλέτα είσαι υποχρεωμένος να φοράς προστατευτικό κράνος. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να σου βεβαιωθεί κλήση!

Υποχρεώσεις αλλά και… δικαιώματα
Με λίγα λόγια, καλά τα λέει, αλλά δε γίνεται από τη μία ο ίδιος να μην τηρεί τον ΚΟΚ και από την άλλη να προσπαθεί να τον επιβάλλει στους συμπολίτες του. Επιπλέον θα πρέπει κάποτε όσοι κυβερνούν τη χώρα να καταλάβουν πως όταν ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος καταβάλλει υπέρογκα ποσά και δυσανάλογα με ότι ισχύει στο εξωτερικό, θα πρέπει να του παρέχεις και χώρους στάθμευσης… Δε γίνεται μόνο να ζητάς χωρίς να δίνεις και κάτι.

Η ζωή δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα…

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης