Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πώς θα έπρεπε να ήμασταν «κατασκευασμένοι» για να επιβιώνουμε στα τροχαία ατυχήματα; Η υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας και Τροχαίων της Αυστραλίας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την οδική ασφάλεια, δημιούργησε και σύστησε στον κόσμο τον Graham.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σωματότυπος φτιαγμένος για τροχαία;
Ο Graham είναι ένα ανδρείκελο πραγματικού μεγέθους, η ανατομία του οποίου είναι τέτοια, ώστε να απορροφά τις δυνάμεις στα πιθανά τροχαία και να προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου. Ο Graham βρίσκεται σε έκθεση της Αυστραλίας ενώ θα ξεκινήσει και περιοδεία για ευαισθητοποίηση και στον υπόλοιπο κόσμο, αποδεικνύοντας πως το ανθρώπινο κορμί δεν είναι φτιαγμένο για τροχαία και οι οδηγοί θα πρέπει να το έχουν συνεχώς στο μυαλό τους.

 

Τι διαφορετικό θα έπρεπε να είχαμε ώστε να ήμασταν σχεδόν… άτρωτοι;
Αρχικά το κρανίο του Graham είναι σχεδόν διπλάσιο, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια στον εγκέφαλο. Παράλληλα απουσιάζει πλήρως ο αυχένας, ενώ υπάρχει και μία επιπλέον, σκληρότερη στρώση δέρματος σε όλο το κορμί. Το πρόσωπο είναι κάθετο με μέτωπο που προεξέχει ώστε να καλύπτει μάτια και μύτη. Τα γόνατα μπορούν να λυγίσουν προς πάσα κατεύθυνση ενώ και αρκετές παραπάνω κλειδώσεις σε όλο το μήκος των ποδιών παρέχουν έξτρα ευλυγισία. Τέλος, επιπλέον λίπος γύρω από τα πλευρά, λειτουργεί ως φυσικός αερόσακος, απορροφώντας αρκετή από την ορμή ενός τροχαίου απόκοσμη αλλά επιστημονικά φτιαγμένη εικόνα του Graham είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως η οδήγηση οφείλει να είναι πάντα αμυντική. Το μυοσκελετικό και νευρολογικό μας σύστημα δεν είναι εκ γενετής φτιαγμένο για να επιβιώνει συγκρούσεις με μεγάλες ταχύτητες. Έχοντας αυτό πάντα το πίσω μέρος του μυαλού μας, ας κάνουμε πράξη μία ασφαλέστερη οδηγική καθημερινότητα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης