Κατά καιρούς έχουν καταγραφεί διάφορα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς σε μοντέλα της Tesla. Αυτή ήταν η πρώτη φορά όμως για την κορυφαία και πιο ακριβή έκδοση του ηλεκτροκίνητου sport sedan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο πελάτης αγόρασε μόλις πρόσφατα το Model S Plaid, δίνοντας το ποσό των 129.900 δολαρίων. Δεν πρόλαβε να το χαρεί ωστόσο ούτε μία εβδομάδα.

Κάτι δεν πάει καλά με τα Tesla.Τρεις μέρες μετά την παραλαβή κι ενώ κινούνταν σε μια από τις πιο πλούσιες περιοχές της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πριν προλάβει να επιβραδύνει, πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το αυτοκίνητο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ακινητοποίησε άμεσα το Tesla και επιχείρησε να απομακρυνθεί. Όμως οι ηλεκτρονικές πόρτες είχαν μπλοκάρει. Ευτυχώς, γνώριζε ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να ανοίξουν και χειροκίνητα μέσω ενός ειδικού μοχλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διατηρώντας την ψυχραιμία του, άνοιξε την πόρτα και έτρεξε μακριά. Λίγα λεπτά αργότερα, το πανάκριβο και πολυδιαφημισμένο Model S Plaid με τους 1.100 ίππους και την αυτονομία των 836 χιλιομέτρων είχε γίνει στάχτη και αποκαΐδια.

Η Tesla ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν, αλλά δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση. Ο δικηγόρος του κατόχου έκανε λόγο για μια σοκαριστική εμπειρία και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την εταιρεία να κάνουν άμεσα έρευνα.

Θέση πήρε και ο οργανισμός ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA), υποστηρίζοντας πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του κοινού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο Tesla κάνει τα 0-100 σε 1,1 δευτερόλεπτο!

Τράκαραν με Tesla και κανείς δεν καθόταν στον κάθισμα του οδηγού!

Σε ποια αυτοκίνητα επιλέγεις ταχύτητες από την οθόνη;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης