Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Τα ηλεκτρικά παράθυρα στα αυτοκίνητα υπάρχουν από το 1940 και έκτοτε έχουν εξελιχθεί αρκετά. Πλέον κατεβαίνουν και ανεβαίνουν πλήρως με το πάτημα ενός κουμπιού σε δύο με τρία δευτερόλεπτα, ενώ έχουν και αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις για ενδιάμεση ταχύτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ρώσοι μηχανικοί του Garage 54 θέλησαν να φτιάξουν το δυνατότερο μηχανισμό σε αυτόματο παράθυρο για να διαπιστώσουν πόσο γρήγορα μπορεί να ανέβει και να κατέβει.  Φυσικά για άλλη μια φορά, πειραματόζωο ένα Lada.

Ο πνευματικός κύλινδρος που τοποθετήθηκε μπορεί να φτάσει έως και τις έξι ατμόσφαιρες πίεσης, με αποτέλεσμα η ταχύτητα ανύψωσης να  είναι εντυπωσιακή αλλά και τρομακτική. Όπως θα δείτε και στο βίντεο, η επιτάχυνση μετατρέπει το τζάμι σε λεπίδα η οποία κόβει λουκάνικα και λαχανικά σαν βούτυρο. Περιέργως, το παράθυρο του Lada κατάφερε να αντέξει την κατάχρηση, αλλά όχι για πολύ, όταν και θρυμματίστηκε μετά από δεκάδες προσπάθειες. 

Φαντάζεστε να ήταν ένα δάχτυλο στην θέση αυτών των αντικειμένων; Τί άλλο θα επιχειρήσουν οι Ρώσοι σε ένα Lada, κανείς δεν ξέρει.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης