Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε σπάνια καταδιώξεις, στην Αμερική όμως είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που καλύπτεται από τεράστιες παραγωγές με ελικόπτερα και ζωντανές συνδέσεις. Η αστυνομία προσπαθεί για το καλύτερο με τα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών στην πλάτη της. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε το σύστημα Grappler.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ακινητοποίησης
Σίγουρα πρώτα στο μενού αντιμετώπισης είναι τα μπλόκα με περιπολικά, τα οποία πολλές φορές όμως εμβολίζονται και δεν σταματούν τον ύποπτο. Στην συνέχεια έρχονται τα καρφιά με στόχο να σκάσουν τα ελαστικά, όμως αυτή η τεχνική έχει αρκετούς περιορισμούς λόγω των λοιπών πολιτών που κινούνται στον ίδιο δρόμο. Τότε κάνει την εμφάνιση του το σύστημα Grappler.

Τι είναι και πως λειτουργεί το Grappler
Στο μπροστινό μέρος του περιπολικού οχήματος ενσωματώνεται ένα δίχτυ με μήκος έως και 2 μέτρα, το οποίο όταν έρθει σε κοντινή απόσταση παγιδεύει τον πίσω τροχό του καταδιωκόμενου και σταματά την περιφορά του. Πλέον το σύστημα έχει γραπωθεί στο δίχτυ και απομονώνεται όσο το περιπολικό να διατηρεί την ασφαλή του απόσταση.

Δείτε το στην πράξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης