Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πλέον δεν χρειάζεστε τη φαντασία σας για να οραματιστείτε πώς ήταν οι δρόμοι της πόλης τη δεκαετία του 1920. Χάρη σε αυτό το έγχρωμο και αποκατεστημένο βίντεο, έχουμε μια σπάνια εικόνα της ζωής στις μεγάλες πόλεις του κόσμου, στα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής και στο μποτιλιάρισμα του προηγούμενου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να νομίζουμε πως η αυξημένη κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο, όμως και πριν έναν αιώνα υπήρχαν αρκετά αυτοκίνητα, λιγότερες υποδομές και φυσικά ελάχιστη οδηγική παιδεία. 
Το συγκεκριμένο έγχρωμο φιλμ δημιουργήθηκε από τον YouTuber NASS που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ταινιών που δείχνουν πόλεις από το παρελθόν. Αυτές οι μοναδικές ταινίες μάς δίνουν μια ματιά στο παρελθόν για να δούμε πώς ακριβώς έμοιαζε η καθημερινή ζωή. Παράλληλα, βέβαια, είναι μια ευκαιρία να δούμε ακόμα και τότε πόσο διαφορετική ήταν η κυκλοφορία ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Πολλές από αυτές τις πόλεις εξακολουθούν να έχουν παρόμοιες προτιμήσεις, που έχουν σαφώς εδραιωθεί στους πολιτισμούς τους για περισσότερα από 100 χρόνια.

Αυτοκίνητα, άμαξες, ποδήλατα και τροχονόμοι, σε ένα βίντεο-πύλη στο παρελθόν. Απολαύστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης