Ο Henrik Fisker, ένας πρώην σχεδιαστής της BMW, παραιτήθηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία που φέρει το όνομά του, έπειτα από ασυμφωνία που είχε με στελέχη της εταιρείας. Ο Fisker, ο οποίος ήταν εκτελεστικός πρόεδρος τους τελευταίους 13 μήνες, έγραψε σε ένα e-mail πως οι κύριοι λόγοι για την αποχώρησή του ήταν οι «αρκετά μεγάλες διαφωνίες» που υπήρχαν μέσα στην εταιρεία… Σύμφωνα μάλιστα με το «automotive news», ο ίδιος επιβεβαίωσε την παραίτησή του, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια.

Η μάρκα ιδρύθηκε το 2007. Το 2011 ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Karma με τιμή 102.000 δολάρια, το οποίο παρήχθη σε 1.800 μονάδες, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία. Ωστόσο, από το περασμένο καλοκαίρι η παραγωγή σταμάτησε λόγω έλλειψης κεφαλαίων, όπως και οι μελλοντικοί στόχοι δημιουργίας ενός πιο προσιτού μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη στιγμή φημολογείται πως η Fisker Automotive βρίσκεται σε συζητήσεις με Κινέζους επενδυτές οι οποίοι αν αποφασίσουν να διαθέσουν χρήματα, τότε η μάρκα θα σωθεί. Αν όχι, απλώς θα έχουμε να τη θυμόμαστε….

Επιμέλεια: Βασίλης Γ Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης