Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας αναμένονται στην αγορά τα πρώτα οχήματα που μπορούν να κινηθούν χωρίς τη συνδρομή οδηγού, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εξελίσσουν συνεχώς την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.

Οι εταιρείες αναπτύσσουν όλο και πιο προηγμένα συστήματα, ωστόσο, η Nissan πήγε την τεχνολογία ένα βήμα παρακάτω. Με βάση το ProPILOT που συναντάμε στα οχήματά της, δημιούργησε μια αντίστοιχη καρέκλα που μπορεί να κινηθεί μόνης της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Nissan εμπνεύστηκαν από τις ουρές στις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια σειρά από καθίσματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Όλες οι καρέκλες συνδέονται μεταξύ τους, ακολουθούν αυτόνομα τη διπλανή της σε προκαθορισμένη κατεύθυνση, διατηρώντας σταθερή απόσταση.  Μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά που σηκώνεται ο άνθρωπος που βρίσκεται στην πρώτη θέση της ουράς, το κάθισμα να επιστρέφει στο τέλος, κάνοντας ένα κύκλο.

Η ιαπωνική εταιρεία εξετάζει σοβαρά την περίπτωση παραγωγής του ProPilot Chair, ανακοινώνοντας την έναρξη μιας σειράς δοκιμών του συστήματος σε επιλεγμένα  εστιατόρια και καταστήματα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης