Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένας επιχειρηματίας από το Τέξας καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκισης καθώς ξόδεψε 2.6 εκατομμύρια δολάρια από πρόγραμμα επιδότησης για τον Κορονοϊό, αγοράζοντας… αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lee Price ο οποίος κατέχει στο όνομα του συνολικά τρεις μεγάλες επιχειρήσεις, Price Enterprises Holdings, Price Logistic Services, and 713 Construction, καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια καθώς αγόρασε μία Lamborghini Uris 233.000 δολαρίων, ένα Ford F-350 85.000 δολαρίων καθώς και ένα ρολόι Rolex 14.000 δολαρίων, όλα από κορονοκονδύλια. 

Εκτός από τις αγορές του, έκανε και ξέφρενη ζωή με τεράστιους λογαριασμούς σε μαγαζιά εστίασης, με την αστυνομία να προχωρά τελικά στη σύλληψη του τον Αύγουστο του 2020. Πλέον, Νοέμβριος του 2021 η υπόθεση εκδικάστηκε και το αποτέλεσμα είναι 9 χρόνια στη φυλακή.

Για να πείσει αρχικά τους αρμόδιους φορείς να του παραχωρήσουν το κονδύλι ύψους 2.6 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσίασε ψευδή στοιχεία πως λόγω μείωσης εσόδων από την πανδημία, βρισκόταν στο χείλος της πτώχευσης και προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τους υπαλλήλους του, χρειαζόταν μία ένεση ρευστότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει και άλλες παρόμοιες ιστορίες όπως ενός Καλιφορνέζου ο οποίος έλαβε πάνω από 5 εκατομμύρια σε επιχορηγήσεις, τα οποία μετέτρεψε σε Ferrari 458 Italia, Lamborghini Aventador S, Bentley Continental GT.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης