Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η αλήθεια είναι πως πολλοί πιστεύουν πως εάν τα πρόστιμα για επικίνδυνη οδήγηση γίνουν υπερβολικά μεγάλα, τότε θα μειωθούν και τα ατυχήματα. Στην Πολωνία όπως φαίνεται μάλλον ακολουθούν αυτή την τακτική καθώς ο κύριος που θα δείτε στο βίντεο, θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει ένα μηνιάτικο αλλά και το αυτοκίνητο του, επειδή έκανε drift σε δημόσιο χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως καταγράφηκε από μια κάμερα ασφαλείας σε ένα βενζινάδικο στη Siercza της Πολωνίας, ο οδηγός μιας BMW Σειρά 3 αποφάσισε να βγει από το βενζινάδικο προς τον κεντρικό δρόμο, δοκιμάζοντας τις ικανότητες του στο drift. Όμως για κακή του τύχη, την ώρα που ίσιωνε από το πλάγιασμα, βρέθηκε μπροστά σε ένα περιπολικό.

Ο 21χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη από το Τμήμα Ελέγχου Οδικής Κυκλοφορίας του Επαρχιακού Αστυνομικού Αρχηγείου στην Κρακοβία και στη συνέχεια του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, αφαίρεση έξι πόντων από το δίπλωμα αλλά και κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Οι παραπάνω ποινές αποδόθηκαν λόγω των επικίνδυνων ελιγμών, αλλά και λόγω του ότι όλα αυτά έγιναν στον υπαίθριο χώρο ενός πρατηρίου καυσίμων όπου ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει χάος. Μήπως τελικά η λύση για να απαλλαγεί η κοινωνία από τέτοιες συμπεριφορές στον δρόμο είναι η αυστηροποίηση των ποινών; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης