Το ταλέντο, το μεράκι και η φαντασία ήταν αρκετά για έναν ξυλουργό από τη Γαλλία, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί συλλέκτες του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνταξιούχος ξυλουργός, Μισέλ Ρομπιγιάρ, χρειάστηκε έξι χρόνια για να υλοποιήσει το σχέδιο του. Χρησιμοποιώντας ξύλο που παρήχθη από τα οπωροφόρα δέντρα της Τουρέν, κατασκεύασε ένα πιστό αντίγραφο του θρυλικού Citroen 2CV του 1953. Πρόκειται για μοναδικό όχημα, το οποίο έχει όλες τις προδιαγραφές για κίνηση στον δημόσιο δρόμο.

Το έργο τέχνης του πολυτάλαντου Γάλλου, περιλαμβάνει διάφορα είδη ξύλου. Ο σκελετός είναι από αχλαδιά, το καπό από μηλιά, τα φτερά και το τιμόνι από καρυδιά, ο πίνακας οργάνων από φτελιά και οι πόρτες με το πορτμπαγκάζ από αγριοκερασιά. Ο κινητήρας είναι γνήσιος Citroen, απομονωμένος και προστατευμένος πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο διάστημα, το αυτοκίνητο θα περάσει από τεχνικό έλεγχο, με τον Ρομπιγιάρ να έχει δεχθεί ήδη προσφορές από επίδοξους αγοραστές. Όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος, δεν τίθεται θέμα πώλησης, αφού στόχος του είναι να εκτεθεί σε γκαλερί τέχνης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, ο ξυλουργός έχει δημιουργήσει 15 ακόμη αριστουργήματα. Μεταξύ αυτών είναι μια Bugatti Royale του 1936, ένα Coccinelle Volkswagen του 1949, μια εκπληκτική Harley Davidson που βραβεύτηκε το 2004, αλλά και ένα μονοθέσιο της Ferrari. To τελευταίο άφησε άναυδους τους ανθρώπους στο Maranello και όπως έγινε γνωστό εξαγοράστηκε από τη φημισμένη ιταλική φίρμα, προκειμένου να τοποθετηθεί στο μουσείο της.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης