Φαίνεται πως στην Κίνα, οι πελάτες έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους υπαλλήλους των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων, καθώς όλο και περισσότεροι τους πληρώνουν με κέρματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο αγοραστής ενός πολυτελούς μοντέλου αξίας 100.000 ευρώ, πήγε στο κατάστημα και πλήρωσε όλο σχεδόν το ποσό με κέρματα. Ο πελάτης έφτασε στην αντιπροσωπεία συνοδεία ενός φορτηγού. Μπήκε στην έκθεση, υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα και όταν ήρθε η ώρα της εξόφλησης, έδειξε στους υπαλλήλους το βαρύ όχημα.

Αυτοί, μη έχοντας άλλη επιλογή, άνοιξαν την καρότσα και άρχισαν να κατεβάζουν τις 1.320 δεσμίδες των κερμάτων από το φορτηγό. Οι 10 εργαζόμενοι χρειάστηκαν τρεις ώρες μόνο για αυτό. Στη συνέχεια, άρχισε η καταμέτρηση των 680.000 νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων 660.000 κερμάτων αξίας 1 yuan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να τα μετρήσουν όλα αυτά, χρειάστηκαν σχεδόν μισή μέρα. Αφού τέλειωσε και αυτή η διαδικασία, φόρτωσαν τα νομίσματα βάρους 4 τόνων σε άλλο φορτηγό και τα μετέφεραν στην τράπεζα. Όσο για τον πελάτη, κανείς δεν κατάλαβε γιατί το έκανε αυτό. Ο ίδιος βέβαια, είπε πως τα νομίσματα προέρχονταν από την δουλειά του και δεν τα είχε καταθέσει. Οπότε αποφάσισε να τα επενδύσει, αγοράζοντας ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης