Τρομερά προβλήματα έχει προκαλέσει ο ουρανοξύστης Walkie Talkie στο Λονδίνο, καθώς λόγω των ισχυρών αντανακλάσεων και της θερμότητας που παράγεται από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, έχουν λιώσει ακόμα και αυτοκίνητα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης, αρκετά οχήματα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν παρκάρει απέναντι από τον ουρανοξύστη, έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές, τόσο στο εσωτερικό αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό.

Πρόσφατα, ο κάτοχος μιας Jaguar είδε το πολυτελές όχημα του να έχει παραμορφωθεί από τη μία πλευρά και να έχουν λιώσει οι καθρέφτες και διάφορα άλλα τμήματα, με τη μυρωδιά του καμένου πλαστικού να είναι έντονη στην ατμόσφαιρα. Ο άτυχος ιδιοκτήτης, ονόματι Martin Lindsay, έκανε μήνυση κατά των υπευθύνων του κτιρίου και αμέσως μετά ακολούθησαν και άλλοι Λονδρέζοι οι οποίοι είχαν πάθει παρόμοιες ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία που κατασκεύασε το κτίριο έχει ξεκινήσει έρευνα, ενώ ήδη καταργήθηκαν οι θέσεις παρκινγκ που υπήρχαν απέναντι. Ένας από τους αρχιτέκτονες, ο Rafael Vinoly, παραδέχθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του στην «Guardian», ότι πραγματικά ο ουρανοξύστης παράγει έντονη θερμότητα και έγιναν πολλά λάθη κατά την σχεδίαση και κατασκευή του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης