Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο. Ο λόγος για το εκκεντρικό και άκρως φουτουριστικό BMW i8, που εδώ και περίπου έξι μήνες κυκλοφορεί στους δρόμους ακόμα και στην Ελλάδα. Ήδη πέντε τυχεροί ιδιοκτήτες το απολαμβάνουν εντός… συνόρων και Από ανθρακονήματα, λαμαρίνες και… αξεσουάρ φτιαχνεται ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο προκαλούν τα βλέμματα από όπου κάνουν την εμφάνισή τους.

Το γερμανικό μοντέλο εφοδιάζεται με κινητήρα 1.5 λίτρων και σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα παράγει 362 ίππους. Στην πράξη το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4.4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο ένα από τα εντυπωσιακά του στοιχεία του i8 είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (δεν ξεπερνά τα 10 λίτρα με το πόδι στο… πάτωμα) αλλά και το γεγονός ότι δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη με τέλη κυκλοφορίας!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video από την γραμμή παραγωγής του i8, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι εντυπωσιακό πως από ανθρακονήματα, λαμαρίνες και αξεσουάρ δημιουργείς ένα άκρως ποθητό και σπορ αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Διαβάστε επίσης:
Πέντε BMW i8 κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα…

Διαβάστε επίσης: BMW i8: Οδηγούμε το αυτοκίνητο του μέλλοντος στην… Ελλάδα!

Δείτε πως φτιάχνετα από το… μηδέν το BMW i8

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης