Αν υλοποιηθεί το σχέδιο της Ευρώπης να έχουμε από το 2030 και μετά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τότε η νέα γενιά των μηχανικών θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Η Volvo Cars που έχει δηλώσει ότι έως το 2030 θα διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα φιλοδοξεί να «χτίσει» τους δικούς της τεχνικούς έτσι ώστε όταν θα έρθει η ώρα να είναι πλήρως κατηρτισμένοι.

Για το λόγο αυτό και η Volvo Car Hellas έχει ξεκινήσει συνεργασία με Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης έτσι ώστε να συμβάλει στην εκπαίδευση νέων τεχνικών. Μάλιστα παρέχει  εκπαιδευτικές εισηγήσεις με έμφαση στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που ενσωματώνουν τα αυτοκίνητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτροκίνητα Volvo γνωρίζουν ευρεία απήχηση και στο ελληνικό κοινό. ΟΙ επίσημοι εισαγωγείς παράλληλα με τις παραγγελίες νέων αυτοκινήτων ετοιμάζουν άρτιες υποδομές και εκπαιδεύουν το τεχνικό προσωπικό ώστε να διασφαλίζουν την κορυφαία εξυπηρέτηση στο service των οχημάτων νέας τεχνολογίας. 
Μέσω της πρωτοβουλίας της να συνεργαστεί με Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, η Volvo Car Hellas έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να προσφέρει γνώσεις που είναι απαραίτητες για κάθε μηχανικό στη νέα εποχή της αυτοκίνησης, αλλά και να προσφέρει στους αποφοίτους ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στα Εξουσιοδοτημένα Συνεργεία της. 

Ο κ. Μίλτος Χατζηχαραλάμπους, Service Manager της Volvo Car Hellas είπε σχετικά:
«Η συνεργασία μας με φορείς που παρέχουν τεχνική εκπαίδευση προσδοκούμε να ενισχύσει τα Εξουσιοδοτημένα Συνεργεία μας με εξειδικευμένο δυναμικό που θα στελεχώσει θέσεις Προσωπικών Συμβούλων Service – του καινοτόμου θεσμού μας που αναβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών συντήρησης».

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, τελειόφοιτοι μηχανοτρονικής των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τον Υπεύθυνο Τεχνικής Εκπαίδευσης της Volvo Car Hellas, Κώστα Κορίζη. Οι εισηγήσεις περιλάμβαναν θεωρία, με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και πρακτική, με τη ζωντανή παρουσίαση μίας μπαταρίας υψηλής τάσης και ανάλυση της δομής της, καθώς κι ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου (Volvo XC40 Recharge Pure Electric).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θεματολογία κάλυψε ζητήματα σχετικά με την ηλεκτρική τεχνολογία των αυτοκινήτων Volvo, σε πεδία όπως: φόρτιση, τεχνολογία και δομή μπαταρίας υψηλής τάσης, επισκευή, εξοπλισμός και ειδικά εργαλεία, λειτουργία και εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης