Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπίλη Τζώρτζη είναι μία επιχειρηματίας που ειδικεύεται στα… αυτοκίνητα. Με λίγα λόγια σε ένα κατ’ εξοχήν αντρικό περιβάλλον όπου είναι επικεφαλής της επίσημης αντιπροσωπείας Land Rover και Δεν είναι και εύκολο να καθοδηγείς μία ομάδα που δραστηριοποιείται με μοντέλα των Jaguar και Land Rover…Jaguar.   

Όπως αποδεικνύεται από την πορεία που έχει καταγράψει τα τελευταία 25 χρόνια η μαχητικότητα, το πείσμα και η αγάπη που έχει για τους τέσσερις τροχούς αλλά και για τα βρετανικά μοντέλα δεν κρύβονται. Το πελατολόγιό είναι ιδιαίτερο κάτι λογικό καθώς όταν αγοράζεις αυτοκίνητα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Τη συναντήσαμε στην έδρα της εταιρείας στα Γλυκά Νερά Αττικής. Ένας χώρος με εντυπωσιακά αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών. Συζητήσαμε μαζί της, τη φωτογραφίσαμε ανάμεσα στα Jaguar και Land Rover και διαπιστώσαμε πως το πάθος που έχει για τα αυτοκίνητα σπάνια το συναντάς σε μία γυναίκα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπίλη Τζώρτζη ηγείται της ομάδας που δραστηριοποιείται στην μοναδική κάθετη μονάδα Jaguar και Land Rover στην Αττική...

 

Πόσα χρόνια ασχολείστε με το αυτοκίνητο;
Με το αυτοκίνητο ασχολούμαι περίπου 25 χρόνια, από την εποχή της Rover.


Πως και πότε προέκυψε η συνεργασία με τις μάρκες Jaguar- Land Rover;

Η συνεργασία μας είχε ξεκινήσει με την τότε Rover και Land Rover 25 χρόνια πριν όπως σας είπα, όπου δημιουργήσαμε και το πρώτο εξουσιοδοτημένο μας συνεργείο. Η συνεργασία με την Jaguar προέκυψε σχετικά πρόσφατα, δηλαδή τα τελευταία τρία χρόνια και αποτελεί μια συνεργασία που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ειδικά τώρα, που η μάρκα έχει ανανεωθεί πλήρως.


Η κάθετη μονάδα των αυτοκινήτων Jaguar & Land Rover στα Γλυκά Νερά...

 
Πώς τα βγάζει… πέρα μία γυναίκα σε ένα κατ’ εξοχήν αντρικό επάγγελμα;
Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και δυναμισμό. Ευτυχώς, είναι στοιχεία του χαρακτήρα μου.


Τι είναι πιο δύσκολο σε μία εταιρεία που ασχολείται με το αυτοκίνητο. Να πουλήσει το αυτοκίνητο, να εξυπηρετήσει τον πελάτη ή κάτι άλλο;

«Κάθε εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει στο δυσμενές και ασταθές οικονομικό περιβάλλον της χώρας» Η διαδικασία της πώλησης και της εξυπηρέτησης των πελατών, δεν μας δημιουργεί κάποια δυσκολία αλλά ευχαρίστηση. Άλλωστε, ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας, είναι ο πυρήνας και η βασική αρχή της λειτουργίας μας.

Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που, δυστυχώς, κάθε εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει στο δυσμενές και ασταθές οικονομικό περιβάλλον της χώρας.


Ας υποθέσουμε ότι έχει έρθει ο πελάτης και έχει σκεφτεί τι αυτοκίνητο θέλει. Η… γυναίκα του επηρεάζει την τελική απόφαση;

Η γυναίκα δεν επηρεάζει μόνο την τελική αλλά και την αρχική απόφαση!


Μπίλη Τζώρτζη: Οι γυναίκες επηρεάζουν σημαντικά την τελική απόφαση αγοράς αυτοκινήτου...

Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι  σε ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον πωλούνται ακριβά αυτοκίνητα;
«Έχω δώσει αυτοκίνητο με τιμή πάνω από 300.000.000 ευρώ»Το αυτοκίνητο ανέκαθεν αποτελούσε προτεραιότητα αγοράς για τους περισσοτέρους και αυτό γιατί ως προϊόν δεν είναι φτιαγμένο για να καλύπτει απλά την ανάγκη της μετακίνησης, αλλά για να προσφέρει μια συνολική εμπειρία, της οποίας το κόστος, αν υπάρχει η δυνατότητα, ο χρήστης είναι διατεθειμένος να πληρώσει.


Ποιο είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχετε πουλήσει;

Έχω δώσει αυτοκίνητο με τιμή πάνω από 300.000 ευρώ! 

Δεν είναι και εύκολη υπόθεση να διαχειρίζεσαι τις πωλήσεις και το service σε μία εταιρεία που έχει στην γκάμα της μοντέλα της Land Rover - Range Rover...

Τι ζητά ένας άντρας από ένα Range Rover ή μία Jaguar και τι ζητά αντίστοιχα μία γυναίκα;
Οι άντρες ζητούν κυρίως τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση, ενώ οι γυναίκες δίνουν βαρύτητα στην πρακτικότητα και την ευελιξία.


Είναι ακριβό το service σε μία Jaguar ή σε ένα Range Rover;

Τα service των Jaguar και των Land Rover έχουν κόστος όμοιο με αυτοκίνητα πολύ μικρότερης αξίας.


Με τι αυτοκίνητο κυκλοφορείτε;

Τον τελευταίο καιρό οδηγώ μία F-Pace που είναι και το καινούργιο μοντέλο της Jaguar. Μου αρέσει γιατί βγάζει μία δυναμική. Ωστόσο οδηγώ και άλλα μοντέλα της Jaguar και φυσικά της Range Rover γιατί θα πρέπει να έχω και προσωπική άποψη.


Η νέα Jaguar F-Pace είναι ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα της Μπίλη Τζώρτζη...

Τρέχετε στο δρόμο;
Αν και με τα αυτοκίνητα που έχουμε, μπαίνω στον πειρασμό, η απάντηση είναι πως όχι. Με ενδιαφέρει περισσότερο η ασφάλεια από την ταχύτητα.

Πιστεύετε πως το 2017 θα είναι καλύτερο για την αγορά του αυτοκινήτου;
Εκτιμώ πως αν δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις από πλευράς πολιτικών εξελίξεων, το 2017 θα είναι μια πολύ θετική χρονιά για την αυτοκίνηση.

Μπορείτε να μου πείτε κάτι περίεργο που σας έχει ζητήσει πελάτης;
Είχε έρθει ένα επιχειρηματίας να δει ένα καινούργιο Range Rover. Του άρεσε τόσο πολύ που άφησε επιτόπου το δικό του, πήρε το Range Rover με πινακίδες ΔΟΚ και έφυγε!
Θυμάμαι επίσης με μία Jaguar των 180.000 ευρώ, ένας πελάτης μου ζήτησε να την αγοράσει μετρητά 110.000 ευρώ. Εκείνη την ώρα του απάντησα πως με αυτά τα χρήματα θα την είχα πάρει η ίδια.

 Για να ασχολείσαι πάνω απο 25 χρόνια με τα πολυτελή αυτοκίνητα χρειάζεται πάθος...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης