Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

      

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται απίστευτο όμως είναι πραγματικότητα και δεν αφορά μεμονωμένα περιστατικά. Η αλήθεια είναι πως η αγορά του αυτοκινήτου βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αν Αρκετοί είναι αυτοί που καταθέτουν ακόμα και δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο με το φόβο ενός οικονομικού κραχ…. αναλογιστούμε τον πληθυσμό της χώρας) ενώ είναι γνωστό πως η κάνουλα με τα χρήματα για τα δάνεια έχει κλείσει εδώ και χρόνια.

Τη λύση δίνουν πολλές φορές τράπεζες που ανήκουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες, όμως η αγορά με μετρητά και μάλιστα για ολόκληρο το ποσό της αξίας ενός αυτοκινήτου γίνεται για άλλο λόγο. Η αιτία και σύμφωνα με μαρτυρίες πωλητών που ζουν καθημερινά τέτοιες καταστάσεις, έχει να κάνει με το φόβο οικονομικού κραχ και το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή. Έτσι λοιπόν, πολλοί πελάτες έχοντας λίγα ή και πολλά χρήματα, διαθέτουν υψηλά ποσά για αγορά αυτοκινήτου καθώς στην άκρη του μυαλού τους πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο το προϊόν που θα αποκτήσουν θα έχει κάποια αξία σε σχέση με τα χρήματα που μπορεί να χάσουν αν συμβεί οτιδήποτε.

Η σκέψη και μόνο, πως αν γυρίσουμε στη δραχμή και υποτιμηθεί το νόμισμα, οδηγεί πολύ κόσμο στην αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πωλήσεις με μετρητά σε ποσοστό ακόμα και 50%
Μεγάλη κίνηση παρατηρείτε σε μάρκες και αυτοκίνητα που διατηρούν υψηλή μεταπολιτική αξία ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις εταιρειών που διαθέτουν ακόμα και το 50% των λιανικών πωλήσεων αυτοκινήτων με συναλλαγή που γίνεται απολύτως τοις μετρητοίς. Το φαινόμενο αυτό έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο και είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί όσο η Ελλάδα δεν βρίσκει λύση με τους εταίρους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης