Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πόσο Hondάκιας είσαι; Είσαι τόσο ώστε να δώσεις πραγματικά μία περιουσία για ένα ολοκαίνουργιο Honda Civic του 1996, το οδόμετρο του οποίου γράφει μόλις 26χλμ.;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο έχει ακόμα τις ζελατίνες επάνω και αφορά την έκτη γενιά του θρυλικού μοντέλου της Honda, το οποίο κυκλοφόρησε μέχρι το 2000 και στην Ευρώπη μπορεί να μην ήρθε η Type-R έκδοση, ήρθε όμως η αμέσως επόμενη VTi, όπως το συγκεκριμένο σύνολο.

Το αυτοκίνητο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στον δρόμο και δεν έχει βγάλει ποτέ πινακίδες, ενώ φυλασσόταν φυσικά σε γκαράζ όλη τη διάρκεια της ζωής του, περιμένοντας κάποιος να το εκτιμήσει και αξιοποιήσει αναλόγως. Τα χιλιόμετρα που έχει «γράψει» έγιναν μόνο κατά τη μεταφορά προς αποθήκευση. Κάτω από το καπό διαθέτει έναν 1.600άρη κινητήρα απόδοσης 106 ίππων κάνοντας το 0-100 σε λίγο περισσότερο από 10 δευτ.

Η αμερικάνικη εταιρία εισαγωγών Vistec R που αγόρασε το συγκεκριμένο σύνολο έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες με τις εργοστασιακές ζελατίνες αναφέροντας πως έχει ήδη απορρίψει προτάσεις αγοράς που φτάνουν τα 70.000 δολάρια και θα σκεφτούν σοβαρά μόνο… εξαψήφιες προτάσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η πληρωμή ενός εξαψήφιου ποσού για ένα Civic, ακόμα και με σχεδόν μηδενικά χιλιόμετρα, μπορεί να ακούγεται υπερβολική ακόμα και προκλητική, είναι δύσκολο να αρνηθούμε ότι ένα αυτοκίνητο σαν αυτό (μία χρονομηχανή που σπάνια βλέπουμε) έχει κάποια μοναδική γοητεία. Ωστόσο, θέτει ένα δίλημμα. Το αφήνετε απλώς σε ένα γκαράζ ελεγχόμενης θερμοκρασίας περιμένοντας τη σωστή προσφορά ή βλάπτετε την αξία του απολαμβάνοντας το πραγματικά;

Εσείς μέχρι πόσα θα δίνατε αλλά κυρίως ακόμα και αν το αγοράζατε, θα το χαιρόσασταν με τη ψυχή σας στον δρόμο;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης