Διαστάσεις λαμβάνει η διαμάχη μεταξύ της βρετανικής φίρμας και του Henrik Fisker, λόγω του επερχόμενου μοντέλου που σκοπεύει να παρουσιάσει η εταιρεία του αμερικανού επιχειρηματία, στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Ο ιδιοκτήτης και CEO της Fisker Automotive, είχε ανακοινώσει πως στο σαλόνι του Ντιτρόιτ θα αποκαλύψει το Force 1 supercar, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα σκίτσο του αυτοκινήτου. Η Aston Martin, θεώρησε πως το όχημα είναι αντιγραφή του DB10 και κατέθεσε αγωγή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητώντας από τις Αρχές να απαγορεύσουν την παρουσίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έστειλε και μια απειλητική επιστολή προς τον Henrik Fisker, όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι του. Έτσι, κατέθεσαν και αυτοί αγωγή, λέγοντας πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού το αυτοκίνητο βασίζεται σε άλλο σασί, δεν θυμίζει κανένα μοντέλο της Aston Martin και δεν μπορούν να βγάζουν συμπεράσματα από τη στιγμή που δεν το έχουν δει. Επίσης, ο Fisκer κατηγορεί την Aston Martin για εκφοβισμό, απειλές και αθέμιτες πρακτικές, ζητώντας το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων.

Θυμίζουμε πως, ο Henrik Fisker ήταν ο αρχισχεδιαστής της βρετανικής εταιρείας και δημιουργός ορισμένων εκ των πιο όμορφων μοντέλων, όπως η DB9 και η V8 Vantage.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης