Η Bugatti Veyron είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον κόσμο. Η τιμή της ξεκινά από τα 1,2 εκατ. στην απλή έκδοση και φθάνει έως τα 2,8 εκατ. στις πιο special.

Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα ο πρόεδρος της εταιρείας, Wolfgang Durheimer, σχετικά με το προφίλ των πελατών της Bugatti, οι άνθρωποι που αγοράζουν μια Veyron είναι ζάμπλουτοι και βρίσκονται ένα σκαλί πιο πάνω όσον αφορά το κοινωνικό και οικονομικό status σε σχέση με τους ιδιοκτήτες των Bentley και Rolls-Royce.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Alejandro Salomon, ο αμερικανός πολυεκατομμυριούχος ο οποίος έχει στη συλλογή του ορισμένα από τα πιο εξωτικά τετράτροχα του κόσμου. Ο κύριος αυτός, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας το κόστος συντήρησης της Veyron Super Sport στην Καλιφόρνια.

To απλό service του γαλλικού hypercar ξεπερνά κάθε λογική, φθάνοντας το απίστευτο ποσό των 30.000 δολαρίων. Η αλλαγή λαδιών μαζί με τις εργασίες και τα υπόλοιπα υγρά, στοιχίζει 20.000 δολάρια, ενώ τα ελαστικά 30.000 δολάρια. Λόγω της απίστευτης δύναμης του αυτοκινήτου, στην τρίτη αλλαγή των ελαστικών είναι υποχρεωτική και η αντικατάσταση των ζαντών. Οπότε για τα αλλάξεις και τα δύο χρειάζεσαι 120.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, όποιος έχει τα χρήματα για να αγοράσει τη Veyron Super Sport, μόνο τη συντήρηση δεν θα σκεφτεί.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης