Με ανάρτησή της στην κεντρική ιστοσελίδα της, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι προσφέρει σε συνεργασία με τη Siemens το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου.

Οι δύο γερμανικοί κολοσσοί στηρίζουν εμπράκτως τη χώρα μας, δίνοντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την άμεση ενίσχυση του μεγαλύτερου κέντρου μεταναστών στην Ευρώπη, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Volkswagen και Siemens θα δώσουν το ποσό μέσω του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού (DRK) για τη στήριξη των ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών βοήθειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για εκτοπισμένους στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του VW Group, Herbert Diess, ανέφερε ότι οι εικόνες από τη Μόρια τον συγκλόνισαν και υποστήριξε ότι η βοήθεια θα φθάσει το ταχύτερο δυνατό.

«Όλοι είδαμε τις συγκλονιστικές εικόνες από το στρατόπεδο της Μόριας και το νησί της Λέσβου. Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες είναι απελπιστικές. Οι περισσότεροι έχασαν και αυτά τα λίγα που είχαν. Είναι ανθρωπιστική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τους αποθαρρυμένους πρόσφυγες, τους ενήλικες και όλα τα παιδιά, γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερη γραφειοκρατία. Δεδομένης της κατάστασης, έμπειροι οργανισμοί βοήθειας όπως ο Ερυθρός Σταυρός θα διασφαλίσουν ότι η βοήθειά μας θα φτάσει γρήγορα σε εκείνους που έχουν ανάγκη και ότι παρέχονται κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη στους πρόσφυγες» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της VW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης