Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την περσινή χρονιά θέλουν να την ξεχάσουν όλοι οι κατασκευαστές. Η πανδημία προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια αγορά, με τις πωλήσεις να μειώνονται δραματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2021 ωστόσο, αν και οι μεταλλάξεις του Covid-19 δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, τα πράγματα για την αυτοκινητοβιομηχανία πάνε από το καλό στο καλύτερο. Η Volvo για παράδειγμα, σημείωσε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, το διάστημα  Ιανουαρίου – Ιουνίου, η σουηδική φίρμα παρέδωσε σε πελάτες ανά την υφήλιο Ιστορικό υψηλό από τη σουηδική μάρκα380.757 νέα αυτοκίνητα, τα περισσότερα που έχει πουλήσει ιστορικά το πρώτο εξάμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση οφείλεται στην ισχυρή ζήτηση που παρουσίασαν οι αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς και στη δυνατότητα online παραγγελίας.

Η σειρά Recharge της Volvo Cars, με πλήρως ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, παρέμεινε ιδιαίτερα δημοφιλής, με τις πωλήσεις της να αντιπροσωπεύουν το 24,6% όλων των αυτοκινήτων που διέθεσε η μάρκα παγκοσμίως.

Μεγαλύτερη αγορά παρέμεινε αυτή της Ευρώπης, με 166.822 μονάδες. Ακολούθησε η Κινα με 95.252 αυτοκίνητα και στην τρίτη θέση ήταν οι ΗΠΑ με 63.754 μονάδες.

Όσον αφορά στα μοντέλα, τα SUV της γκάμας (XC40, XC60 και XC90) κυριάρχησαν απόλυτα.

 

Ακολουθεί λεπτομερής ανάλυση των πωλήσεων ανά περιοχή:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι αποκάλυψε η Volvo στο Tech Moment για το 2030

Πού πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα η Volvo;

Οι τιμές του ηλεκτρικού Volvo XC40 στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης