Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί η ηλιακή φόρτιση μέχρι σήμερα να μην έχει εξελιχτεί σε μεγάλο βαθμό, η Tesla όμως φαίνεται πως θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και το αποδεικνύει έμπρακτα. Η αμερικάνικη εταιρία βρέθηκε στην έκθεση IdeenExpo στο Ανόβερο της Γερμανίας και αποκάλυψε ένα τρέιλερ με επεκτάσιμους ηλιακούς συλλέκτες που μπορεί να προσφέρει έξτρα αυτονομία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μικροί τροχοί και τα ελαστικά δεν φαίνονται απίστευτα ικανά εκτός δρόμου, αλλά πιθανότατα δεν θα είχαν πρόβλημα να πάνε οπουδήποτε μπορεί να πάει ένα κανονικό όχημα Tesla. Τα ηλιακά πάνελ εκτείνονται από την κεντρική βάση για να τριπλασιάσουν τη συνολική επιφάνεια και είναι πιθανό, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, ότι οι μηχανισμοί κλίσης κάτω από το κύριο πάνελ θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χρήστες να ακολουθούν τον ήλιο χωρίς να χρειάζεται να επανατοποθετήσουν το ίδιο το τρέιλερ.

Μάλιστα το συγκεκριμένο τρέιλερ με πάνελ, εκτός από την έξτρα αυτονομία που μπορεί να παρέχει, είναι εξοπλισμένο και με δέκτη Internet Sarellite Starlink παρέχοντας εξαιρετικά γρήγορο internet σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Με αυτό το τρόπο η εταιρία θέλει να δείξει πως ακόμα κι αν δεν υπάρχουν φορτιστές παντού, όσοι έχουν αγοράσει Tesla έχουν λύσεις για να ταξιδέψουν ακόμα και στα πιο απόμακρα μέρη, χωρίς το συνεχές άγχος της αυτονομίας.

Στην ίδια έκθεση που απαθανατίστηκε το σύνολο αυτό, η Tesla έφερε και ένα κομμένο Model Y για να παρουσιάσει το νέο πακέτο μπαταρίας με 4.680 κελιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση εάν το ηλιακό τρέιλερ θα τεθεί στην αγορά προς πώληση, αλλά δείχνει πολύ πιθανόν.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης