Δύο άντρες έχασαν τη ζωή τους, όταν το Tesla Model S ξέφυγε της πορείας του σε αυτοκινητόδρομο του Χιούστον στις ΗΠΑ, προσέκρουσε σε δέντρο και έπιασε φωτιά.

Σύμφωνα με τις Αρχές, στο κάθισμα του οδηγού δεν βρισκόταν κανείς και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης «Autopilot» ήταν σε λειτουργία. Ο ένας από τους δύο επιβάτες βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού και άλλος πίσω!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπειρογνώμονες πραγματοποιούν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν το αυτοκίνητο κινούνταν πραγματικά τελείως μόνο του και πόση ταχύτητα είχε αναπτύξει.

Η λειτουργία «Autopilot» αφορά την ημιαυτόνομη οδήγηση, ωστόσο ο οδηγός πρέπει πάντοτε να είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο. Δυστυχώς, στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις οδηγών που δοκιμάζουν το σύστημα, θεωρώντας ότι τα μοντέλα της Tesla έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν τελείως αυτόνομα.

Η αμερικανική φίρμα και ο Elon Musk τονίζουν ότι το «Autopilot» μπορεί να επιβραδύνει και να επιταχύνει το όχημα υπό συγκεκριμένες συνθήκες σε αυτοκινητόδρομο, αλλά όχι να διατηρήσει πλήρως τον έλεγχο. Ο οδηγός οφείλει να είναι πλήρως συγκεντρωμένος και να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναλάβει το τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο άντρες που σκοτώθηκαν ήταν ηλικίας 69 και 59 ετών.

Πηγή: BBC

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης