Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το πρώτο τρίμηνο στις ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά – παρά τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική αναστάτωση από τον κορωνοϊό-  έκλεισε σχετικά καλά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις γενικές πωλήσεις πρώτη ήρθε η Toyota με 3.353 ταξινομήσεις, δεύτερη η Peugeot με 2.790 ταξινομήσεις και τρίτη η Hyundai με 1.683 ταξινομήσεις. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η VW με 1.550 ταξινομήσεις και στην πέμπτη θέση η Opel με 1.537 ταξινομήσεις.

Το σημαντικό για το πρώτο τρίμηνο (Ιανουάριος – Μάρτιος 2021) είναι οι δύο πρωτιές της Peugeot με τα e-208 και e–2008 αλλά και με το 2008 στην κατηγορία B-SUV.

Αναλυτικά η Peugeot διατηρεί σταθερά την δεύτερη θέση στις συνολικές ταξινομήσεις της αγοράς. Πρωτιά έχει για το 2008 (με διαφορά από το δεύτερο) στην κατηγορία B-SUV (σε όλα τα κανάλια πώλησης) καθώς επίσης και πρωτιά για το  e-208 και e-2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η αύξηση των ταξινομήσεων Peugeot σε σχέση με την συνολική αγορά στο πρώτο τρίμηνο είναι  29,2% σε σχέση με τη συνολική αγορά για το  9.9% του προηγούμενου τριμήνου.

 

Αναλυτικά ο πίνακας με τις ταξινομήσεις:


 

 

Δείτε και τα πρώτα μοντέλα στην κατηγορία των B-SUV:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης