Ακολουθώντας το παράδειγμα των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών, Toyota και Mazda ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια μακροπρόθεσμη συνεργασία σε όλους τους τομείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία υπεγράφη χθες, Τετάρτη 13 Μαΐου, από τον πρόεδρο της Toyota, Akio Toyoda και τον πρόεδρο της Mazda, Masamichi Kogai. Στόχος των δύο ιαπωνικών εταιρειών, είναι να μειώσουν τα κόστη εξέλιξης και παραγωγής και παράλληλα να αναπτύξουν νέες αρχιτεκτονικές που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν πιο σύγχρονα, ασφαλέστερα και αποδοτικά αυτοκίνητα.

Στις κοινές δηλώσεις, οι δύο πρόεδροι δεσμεύτηκαν πως στις επόμενες δεκαετίες θα δούμε συναρπαστικά και διασκεδαστικά μοντέλα. Toyota και Mazda θα συνεργαστούν στην plug-in hybrid τεχνολογία, στους συμβατικούς κινητήρες, στα συστήματα ασφαλείας, αλλά και στην σχεδίαση νέων αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη όλων των μηχανικών συνόλων και των τεχνολογιών θα γίνεται από κοινού, με το πρώτο δείγμα της συνεργασίας του να παρουσιάζεται το 2020. Οι εταιρείες θα μοιραστούν την τεχνογνωσία σε κάθε τομέα, ενώ δεν αποκλείεται οι κινητήρες ScyActiv της Mazda να τοποθετηθούν σύντομα στα μοντέλα της Toyota.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης