Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Plug-in υβριδικά, με σύστημα τετρακίνησης, έξυπνες λύσεις συνδεσιμότητας και φόρτισης, κίνηση με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα και πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των νέων Renegade 4xe και Compass 4xe, τα οποία αναμένονται στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα της Jeep εφοδιάζονται με έναν 1.300άρη κινητήρα βενζίνης turbo κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται στον πίσω άξονα και το οποίο λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 11,4kWh.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο το Renegade 4xe όσο και το Compass 4xe προσφέρονται σε δύο εκδόσεις ισχύος (190 ίπποι στη Limited και 240 ίπποι στις S και Trailhawk). Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με εξάρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα στην ηλεκτρική λειτουργία και στα 200 χλμ./ώρα στην υβριδική.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί εν κινήσει ή μέσω πρίζας σε οικιακό (μέσω των easyWallbox / Connectd Wallbox) ή δημόσιο δίκτυο φόρτισης. Η αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 50 χλμ.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Hybrid, Electric και E-save) για το υβριδικό σύνολο και πέντε για την τετρακίνηση (Auto, Sport, Snow, Sand/Mud και Rock).

Όλα τα ηλεκτρικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων ελέγχου και των καλωδιώσεων μεταξύ της μπαταρίας και του κινητήρα, είναι απόλυτα στεγανά και αδιάβροχα. Τα αυτοκίνητα μπορούν να περάσουν από υδάτινα κωλύματα έως 40 εκ., ενώ οι εκδόσεις Trailhawk 4xe με τη διάκριση «Trail Rated» φθάνουν τα 50 εκ.

Χάρη στην εφαρμογή «GO 4xe LIVE» και τις υπηρεσίες UconnectTΜ, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να ελέγξουν μια σειρά λειτουργιών του αυτοκινήτου από απόσταση και να λάβουν συμβουλές στο smartphone με στόχο τη βέλτιστη οικονομία, την αυτονομία και τον ελάχιστο χρόνο φόρτισης.

Μαζί το όχημα, οι κάτοχοι μπορούν να αποκτήσουν και το σύστημα φόρτισης asyWallbox, που μπορεί να συνδεθεί χωρίς καμία απολύτως επέμβαση με το ηλεκτρικό οικιακό σύστημα. Σε επίπεδο δημόσιο δικτύου, η FCA σε συνεργασία με την Digital Charging Solutions (DCS) ανέπτυξε το «My Easy Charge» όπου μέσω μιας κάρτας οι οδηγοί των Renegade 4xe και Compass 4xe θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο 130.000 σημείων φόρτισης σε 21 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι εκπομπές ρύπων των plug-in hybrid μοντέλων της Jeep είναι κάτω από 50 γρ./χλμ., ενώ η λιανική τιμή προ φόρων δεν ξεπερνά τα 40.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης