Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της φίρμας στο Rüsselsheim, παρουσία ελάχιστων στελεχών, ο επικεφαλής της Opel ανακοίνωσε την έναρξη της εμπορικής πορείας του νέου Mokka στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο είναι άμεσα διαθέσιμο στην τοπική αγορά, με τις τιμές για τις συμβατικές εκδόσεις να ξεκινούν από 19.990€ και για την ηλεκτροκίνητη από 32.990€. Βέβαια, με την εφαρμογή των τοπικών κινήτρων και των φοροαπαλλαγών, το κόστος αγοράς για το Mokka-e πέφτει στα 23.420€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα μας, οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν μετά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η ελληνική εισαγωγική εταιρεία, οι τιμές θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, ξεκινώντας για τη βενζινοκίνητη έκδοση από τα 18.000 ευρώ.

Το νέο Mokka εντυπωσιάζει με τις αναλογίες και την τολμηρή εμφάνισή του. Το εμπρός τμήμα με την υπογραφή «Opel Vizor», τους κοντούς προβόλους, τα φώτα LED και το καινούριο σήμα κλέβει την παράσταση. Το όνομα του μοντέλου εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κέντρο της πίσω πόρτας με ειδικά σχεδιασμένη γραμματοσειρά, οι ζάντες έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το αυτοκίνητο, όπως και οι χρωματικοί συνδυασμοί στο αμάξωμα.

Το εσωτερικό αντανακλά επίσης την απέριττη φιλοσοφία του μοντέλου. Το νέο Opel Pure Panel περιλαμβάνει δύο διευρυμένες οθόνες και επικεντρώνεται στα απαραίτητα. Αντίθετα με τα υπόλοιπα cockpit που είναι υπερφορτωμένα με πληροφορίες και χειριστήρια, αυτό εκφράζει μία καθαρή αισθητική. Η δομή του είναι σαφής και κατανοητή με μία ματιά, ενώ ορισμένα μπουτόν εξακολουθούν να ελέγχουν τις πιο σημαντικές λειτουργίες, χωρίς να απαιτείται πλοήγηση σε υπομενού.

Όσον αφορά στους κινητήρες, θα έρθει με τον βενζίνης 1.2 turbo απόδοσης 100 και 130 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό εξάρι κιβώτιο ή το αυτόματο 8 σχέσεων, καθώς και τον 1.5 diesel με τους 110 ίππους και το κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η ηλεκτρική έκδοση αποδίδει 136 ίππους, έχει αυτονομία 324 χιλιόμετρα και υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης: από μονοφασική μέχρι τριφασική εγκατάσταση στα 11kW. Η Opel προσφέρει εγγύηση οκτώ ετών/160.000km για την μπαταρία.

Ο εξοπλισμός του είναι ιδιαίτερα πλούσιος, περιλαμβάνοντας από φώτα IntelliLux LED matrix έως τα συστήματα Advanced Cruise Control (ACC) και Active Lane Positioning, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, Flank Guard, Side Blind Spot Alert και Automatic Park Assist.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης