Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της ιαπωνικής φίρμας με το ασυμβίβαστο στυλ, τις αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες και το εκπληκτικό εσωτερικό, μετρά αντίστροφα τον χρόνο για το λανσάρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MX-30 αναμένεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Mazda τον Οκτώβριο. Ωστόσο, είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία, με τις τιμές στην ελληνική αγορά να ξεκινούν από 32.043 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων της κρατικής επιδότησης και της απόσυρσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά αυτοκίνητα που θα δούμε στους δρόμους το επόμενο διάστημα. Οι εμπρός πόρτες ανοίγουν κανονικά σε γωνία 82°, ενώ οι πίσω αντίθετα (προς τα πίσω), σε γωνία 80°. Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν μηχανισμό όπου με ένα άγγιγμα αναδιπλώνει την πλάτη και μετακινεί ταυτόχρονα ολόκληρο το κάθισμα προς τα εμπρός, προσφέροντας έτσι άνετη είσοδο και έξοδο των επιβατών από τις πίσω θέσεις.

Η κεντρική κονσόλα είναι αιωρούμενη, από κάτω υπάρχει μια οθόνη αφής 7 ιντσών, ενώ πολλές από τις επενδύσεις είναι από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Για παράδειγμα, οι θήκες της κεντρικής κονσόλας και το εσωτερικό των χειρολαβών καλύπτονται από φελλό, που συλλέγεται χωρίς υλοτόμηση από το φλοιό των δέντρων.

Το σύστημα Mazda Connect υποστηρίζει συσκευές με λογισμικό Apple CarPlay και Android Auto. Η σουίτα ασφαλείας «i-Activsense» περιλαμβάνει δεκάδες συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων είναι τα:

Σύστημα έξυπνης υποστήριξης πέδησης (Smart Brake Support – SBS)
Σύστημα υποστήριξης πέδησης (Smart Brake Support
Πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Crossing)
Έλεγχος τυφλών σημείων (Blind Spot Monitoring)
Υποστήριξη σε ταξίδι και σε μποτιλιάρισμα (Cruising & Traffic Support)

Για την κίνηση φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 143 ίππων και 265 Nm ροπής. Η μπαταρία χωρητικότητας 35.5 kWh προσφέρει αυτονομία 200 χιλιομέτρων σε μικτό κύκλο και 260 χλμ. μέσα στην πόλη.

Υπάρχουν δύο επιλογές φόρτισης: Στάνταρ με παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος ή ταχεία με παροχή συνεχούς ρεύματος (DC). Η φόρτιση μέσω παροχής με συνεχές ρεύμα είναι σχεδιασμένη ώστε να πληροί τις προδιαγραφές συστήματος 125A Combo, ενώ η φόρτιση μέσω παροχής εναλλασσόμενου μπορεί να υποστηρίξει ισχύ έως 6.6KW.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης