Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι Έλληνες άρχισαν να αγοράζουν εκ νέου καινούρια αυτοκίνητα και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων. Πρώτη σε προτίμηση η βενζίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση στις πωλήσεις είναι εντυπωσιακή, με τον Μάρτιο να καταγράφει άνοδο 140% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν σε όλη τη χώρα 8.984 καινούρια επιβατικά οχήματα, με τα SUV να έχουν την τιμητική τους, καλύπτοντας σχεδόν το μισό της αγοράς, με ποσοστό 43,8%.

Από την αρχή του έτους, δηλαδή το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021, οι πωλήσεις έφθασαν τις 23.439 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 9,6%.

Αυτό μας δείχνει πως όσο περνά ο καιρός, οι καταναλωτές ξεπερνούν το σοκ που προκάλεσε η πανδημία και οι άνθρωποι στον χώρο του αυτοκινήτου αρχίζουν να χαμογελούν και πάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο καύσιμο που επέλεξαν οι οδηγοί, το 49,8% προτίμησε τη βενζίνη, το 21,5% αγόρασε ένα μοντέλο με κινητήρα diesel και το 20,6% υβριδικό όχημα. Αύξηση παρατηρήθηκε και στα ηλεκτρικά και plug-in hybrid αυτοκίνητα με 5,3%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρήκαμε τα πρώτα Dacia Sandero νέας γενιάς που ήρθαν στην Ελλάδα

Τέσσερα στα δέκα αυτοκίνητα φυσικού αερίου που ταξινομούνται στην ελληνική αγορά είναι Skoda

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης