Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε επίσημα ότι η ηλεκτρική ναυαρχίδα της γκάμας της, το πιο πολυτελές, άνετο και προηγμένο τεχνολογικά όχημα, θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes χαρακτηρίζει την EQS ως ένα luxury ηλεκτρικό αυτοκίνητο με προδιαγραφές S-Class, που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των εκλεκτών πελατών.

Πρόκειται για την κορυφαία λιμουζίνα τεχνολογίας BEV. Ένα όχημα που βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική, φέρει υψηλής απόδοσης μπαταρία, αυτονομία άνω των 700 χιλιομέτρων και φυσικά εξαιρετικές επιδόσεις.

Όπως γνωρίζουμε, η EQS είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ενσωματώνει την ψηφιακή οθόνη MBUX Hyperscreen. H οθόνη έχει πλάτος 1,41μ., φέρει ενιαίο κρύσταλλο τύπου OLED και τεχνητή νοημοσύνη, έχει τεράστιες δυνατότητες συνδεσιμότητας και υπολογιστική δύναμη και λειτουργεί σαν ένας προσωπικός βοηθός του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με την EQS θα λανσαριστεί και η νέα εφαρμογή «Mercedes me Charge» με λειτουργία «Plug & Charge». Η κάρτα του κατόχου θα χρεώνεται αυτόματα σε κάθε σταθμό φόρτισης, με τον ίδιο να λαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις τιμές σε οποιαδήποτε χώρα από το κινητό ή την οθόνη του οχήματος.

Επίσης, το όχημα και ο σταθμός φόρτισης θα επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης. Ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδέσει το καλώδιο. Μόλις γίνει αυτό, όλα τα υπόλοιπα πραγματοποιούνται αυτόματα, γλιτώνοντας από κόπο και χρόνο.

Σε πρώτη φάση, η λειτουργία «Plug & Charge» θα προσφέρεται στους σταθμούς ταχείας φόρτισης της Ionity στην Ευρώπη και σε επιλεγμένους στις ΗΠΑ. Σταδιακά θα επεκταθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες σημεία φόρτισης με συνεχές (DC) ή εναλλασσόμενο (AC) ρεύμα.

Η πρώτη εικόνα της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Mercedes

Η τιμή της νέας Mercedes EQA στην Ελλάδα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης