Του Λουκά Παπαλάμπρου

Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί, η γερμανική φίρμα παρουσίασε σήμερα 10 Νοεμβρίου, την ανανεωμένη εκδοχή του best seller μοντέλου της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Golf MY2017 συνεχίζει να προσφέρεται ως τρίθυρο και πεντάθυρο, έχοντας φρεσκαριστεί σε όλα τα σημεία και περιλαμβάνοντας καινούργιους κινητήρες. Το εξωτερικό facelift περιορίζεται στους προφυλακτήρες, τα LED φώτα, τις ανασχεδιασμένες απολήξεις της εξάτμισης, τα νέα σχέδια ζαντών και την πλουσιότερη παλέτα χρωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό αντίθετα, ακολουθεί πιο μοντέρνο προφίλ αφήνοντας κατά μέρος τις συντηρητικές πρακτικές των Γερμανών. Ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και το προηγμένο head-up display, τα οποία όμως ανήκουν στα έξτρα. Στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής 9,2 ιντσών που είδαμε στο καινούργιο Tiguan.

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει στις ταπετσαρίες και τις επενδύσεις της καμπίνας, με τον εξοπλισμό να είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η σημαντικότερη είδηση είναι η προσθήκη του καινούργιου συνόλου 1.5 TSI Evo. Το μοτέρ διαθέτει τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 4,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 110 γρ./χλμ.

Επίσης, το ίδιο μηχανικό σύνολο διατίθεται και σε έκδοση BlueMotion με 130 ίππους και 200 Nm ροπής, εμφανίζοντας ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2.  Επίσης, θα προσφέρεται ως e-Golf με αυτονομία 300 χιλιομέτρων, ως Golf GTI με 230 ίππους και ως GTI Performance με 245 ίππους.

Το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο DSG έχει αντικατασταθεί με ένα καινούργιο, επίσης DSG αλλά με επτά σχέσεις. Το επίσημο ντεμπούτο του ανανεωμένου VW Golf θα γίνει στην έκθεση του Λος Άντζελες, την επόμενη εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης