Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το κορυφαίο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της. Ένα εξωτικό όχημα με τεχνολογίες που συναντώνται μόνο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα. Αυτή είναι η Aston Martin Valkyrie.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα βασικά χαρακτηριστικά του εκπληκτικού hypercar που δημιούργησε σε συνεργασία με τη Red Bull Racing. Για την κίνηση φροντίζει ένας V12 6.5 λίτρων κινητήρας της Cosworth. Το συμβατικό μοτέρ συνδυάζεται με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας KERS που προέρχεται από τη RBR, με την απόδοση να αγγίζει τους 1.176 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To όριο περιστροφής, δηλαδή ο κόφτης, είναι στις 11.100 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή ανέρχεται συνδυαστικά στα 900 Nm στις 7.000 σ.α.λ. Το βάρος του συνόλου είναι μόλις 206 κιλά. Κάθε κομμάτι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα. Το κιβώτιο ταχυτήτων προέρχεται από τη Ricardo, οι μπαταρίες από τη Rimac και ο ηλεκτροκινητήρας από την Integral Powertrain.

Όσον αφορά στις διαστάσεις του αμαξώματος, το ύψος είναι 1 μέτρο και το πλάτος 1,9μ. Η αναλογία απόδοσης/βάρους αγγίζει το τέλειο 1:1 και η κάθετα παραγόμενη δύναμη φθάνει τα 1.816 κιλά, όταν κινείται με τέρμα το γκάζι.

Το εσωτερικό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε όχημα που έρχεται από το μέλλον. Αγωνιστικά carbon καθίσματα, τιμόνι F1, οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και ακόμη δύο οθόνες στις άκρες που προβάλλουν εικόνες από τους ψηφιακούς καθρέπτες.

Η Valkyrie θα πατήσει τους τροχούς της στην άσφαλτο το 2019. Θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες και η τιμή ορίστηκε στα 2,83 εκατομμύρια ευρώ. Οι τυχεροί ιδιοκτήτες έχουν ήδη επιλεγεί, με την προκαταβολή που έδωσαν να ανέρχεται στο ποσό των 585.000 ευρώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης