Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ιαπωνική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα του κορυφαίου SUV με μια plug-in hybrid έκδοση η οποία προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και συνάμα εντυπωσιακή οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το RAV4 PHEV θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά όπως ανακοίνωσε η Toyota. Τροφοδοτείται από τον 2,5 λίτρων βενζινοκινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία χωρητικότητας 18.1 kWh. Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο αποδίδει 306 ίππους, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 6 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τον κύκλο WLTP είναι μόλις 1 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 22 γρ./χλμ. Μέσα στην πόλη και με φορτισμένη την μπαταρία μπορεί να καλύψει αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια έως 98 χλμ.

Σε μικτές συνθήκες, η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 75 χιλιόμετρα με ανώτερη τελική τα 135 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερα προφίλ οδήγησης (EV, HV,  Auto EV/HV και Charging), επιλέγοντας αυτός τη λειτουργία του plug-in hybrid συνόλου ανάλογα τις συνθήκες και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

Ο εξοπλισμός του SUV είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας στάνταρ από το πακέτο «Toyota Safety Sense», έως το σύστημα τετρακίνησης AWD-i, ζάντες 18 ή 19 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής και όλες τις εφαρμογές συνδεσιμότητας.

Το RAV4 PHEV προσφέρεται με καλώδιο τύπου Type 2 Mode 2 και υποδοχή γρήγορης φόρτισης. Για την ταχύτερη αναπλήρωση της ενέργειας, η Toyota συνιστά καλώδιο Type 2 Mode 3 32 A και τη μονάδα wallbox. Αμφότερα, θα προσφέρονται ως έξτρα στους πελάτες.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης