Η VW παρουσίασε επίσημα το νέο T6, το οποίο αποτελεί την έκτη γενιά του θρυλικού Transporter, με περισσότερες από 12 εκατομμύρια πωλήσεις στα 65 χρόνια ιστορίας του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Van της γερμανικής εταιρείας υιοθετεί την σχεδιαστική φιλοσοφία του πρωτότυπου, έχοντας μεγάλη μάσκα και εισαγωγές αέρα, φαρδύτερη γρίλια και φώτα ημέρας LED, με τις γραμμές του υπόλοιπου αμαξώματος να είναι ευθείες και καθαρές.

Το εσωτερικό θυμίζει περισσότερο επιβατικό όχημα, με σύγχρονο design και υψηλής ποιότητας υλικά. Στο ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής 6,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, με το τριάκτινο τιμόνι και το φινίρισμα να δίνουν ένα πιο μοντέρνο τόνο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας δίλιτρος diesel κινητήρας σε τέσσερις εκδόσεις ισχύος (84, 102, 150 και 204 ίππων), και ένας 2.0 TSI με 150 και 204 ίππους. Τα μοτέρ καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro6, συνδυάζοντας την αποδοτικότητα με την οικονομία.

Ο εξοπλισμός του T6 είναι αρκετά πλούσιος, περιλαμβάνοντας ηλεκτρική πίσω πόρτα, ενεργό cruise control, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, σύστημα DCC με τρία προγράμματα λειτουργίας (comfort, normal και sport), σύστημα αυτόματου φωτισμού Light Assist και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Front Assist.

Είναι διαθέσιμο σε επιβατική και επαγγελματική έκδοση, με την πρώτη να ξεκινά στη Γερμανία από 29.952 ευρώ και την δεύτερη από 23.035 ευρώ. Κατά το λανσάρισμα, θα υπάρξει και μια ειδική έκδοση με την ονομασία «Generation SIX», έχοντας φιμέ τζάμια, χρωμιωμένες λεπτομέρειες, φώτα LED, διχρωμία στο αμάξωμα, ρετρό ζάντες 18 ιντσών και επένδυση alcantara στην καμπίνα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης