Του Λουκά Παπαλάμπρου

Αποδίδει 245 ίππους, έχει μέση κατανάλωση μόλις 1,6 λίτρο και εκπομπές ρύπων κάτω από 47 γρ./χλμ., γεγονός που το απαλλάσσει από τα τέλη κυκλοφορίας. Πρόκειται για το Tarraco e-HYBRID, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό μεγάλο SUV της ισπανικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tarraco είναι το τρίτο plug-in hybrid μοντέλο της Seat και το πιο ισχυρό της σειράς. Συνδυάζει τον 1.4 TSI κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας 245 ίππους και 400 NM ροπής. Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 44-49 χιλιόμετρα και με ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτονομία του αγγίζει τα 730 χιλιόμετρα, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Automatic Hybrid, Manual Hybrid, e-Mode και s-Boost). Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε 3 ώρες μέσω wallbox 3.6kW και σε 5 ώρες από δίκτυο 2.3kW.

Στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο τους πρώτους μήνες του 2021, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των δύο πλουσιότερων πακέτων εξοπλισμού (FR και Xcellence).

Ο εξοπλισμός του Tarraco e-HYBRID είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής, πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Επίσης, μέσω της εφαρμογής SEAT Connect, οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του αυτοκινήτου από το smartphone, ελέγχοντας τη διαδικασία φόρτισης, ενεργοποιώντας τον κλιματισμό, ξεκλειδώνοντας τις πόρτες και πολλά ακόμη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης