Τρομακτικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το θέμα με τις παραποιημένες τιμές ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen, καθώς το παράνομο λογισμικό είναι τοποθετημένο και σε μοντέλα που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Alexander Dobrindt. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sky News, σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, το λογισμικό παράκαμψης των δοκιμών καυσαερίων εντοπίστηκε και σε κινητήρες 1.600 και 2.000 κ.εκ. που έχουν κατασκευαστεί στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πόσα ακριβώς είναι τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται και σε ποιες χώρες. Η VW έχει παραδεχθεί ότι έως και 11 εκατ. αυτοκίνητα μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, με την Audi από την πλευρά της να επιβεβαιώνει πως ο EA189 πετρελαιοκινητήρας της βρίσκεται στα ευρωπαϊκά A1, A3, A4 και A6 ενώ η Skoda αναφέρει ότι επηρεάζονται τα Fabia, Roomster, Octavia και Superb με έτος κατασκευής από το 2009 έως το 2013.

Παράλληλα, γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για «καρατομήσεις» υψηλόβαθμων στελεχών. Μετά τον Martin Winterkorn, σειρά παίρνουν ο Ulrich Hackenberg, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Audi και ο Wolfgang Hatz, επικεφαλής των κινητήρων της Porsche. Επίσημες πληροφορίες θα έχουμε αύριο, μετά τη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του VW Group.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης