Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του supercar της γκάμας της, η οποία διακρίνεται για την ξεχωριστή εμφάνιση, τα εξατομικευμένα στοιχεία και τις υψηλές επιδόσεις, προχώρησε η Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ρ8 green hell αναπτύχθηκε από το τμήμα Audi Sport από κοινού με την αγωνιστική έκδοση R8 LMS. Κατασκευάστηκε για να τιμήσει τις επιτυχίες της εταιρείας στο «24 Hours on the Nürburgring», έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες αντοχής του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομά του παραπέμπει στη θρυλική πίστα, γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση». Θα παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες και η τιμή του στη Γερμανία ορίστηκε στα 233.949,59 ευρώ.

Προσφέρεται στις αποκλειστικές αποχρώσεις «Tioman green», «Ibis white», «Daytona gray» και «Mythos black», διαθέτοντας ματ μαύρο φινίρισμα σε καπό, οροφή και πίσω τμήμα. Πατάει σε ματ τροχούς 20 ιντσών με κόκκινες ακτίνες, φέρει επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα και την επιγραφή «green hell R8» στο παρμπρίζ.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί μπάκετ καθίσματα, με το alcantara και το δέρμα να κυριαρχούν στις επιφάνειες. Το σπορ τιμόνι με τους διακόπτες εντυπωσιάζει, όπως και οι ραφές σε απόχρωση γαλάζιου και πράσινου (Kallash fern).

Για την κίνηση φροντίζει ο V10 5.2 λίτρων κινητήρας απόδοσης 620 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο S tronic 7 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης quattro. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έχει ενισχυθεί με carbon. Τα φρένα είναι κεραμικά, εξασφαλίζοντας την τέλεια επιβράδυνση, ενώ η ανάρτηση, το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης έχουν αναβαθμιστεί, φέροντας αγωνιστικού τύπου ρυθμίσεις.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης