Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αφού συνέτριψε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, πιάνοντας τα 455,28 χλμ./ώρα στην ευθεία, η SSC North America έθεσε τον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από τη διασημότερη πίστα του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικοί θα επισκεφθούν το Nurburgring Nordschleife, προκειμένου να κάνουν τον ταχύτερο γύρο. Πρόκειται για το πιο δύσκολο και απαιτητικό circuit του κόσμου, την επονομαζόμενη «Πράσινη Κόλαση».

Η διαδρομή μήκους 20,8 χιλιομέτρων αποτελεί πρόκληση για όλους τους κατασκευαστές. Εκεί δοκιμάζουν και εξελίσσουν τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, με τον άτυπο τίτλο του «βασιλιά του Ring» να έχει μετατραπεί σε μια ενδιαφέρουσα μονομαχία. Το αμερικανικό hypercar είναι το ταχύτερο στον κόσμο.

Το SSC Tuatara με τον V8 5.9 Twin Turbo κινητήρα απόδοσης 1.750 ίππων -με τη χρήση βιοκαυσίμου E85- δείχνει ότι έχει τη δύναμη να σημειώσει τον κορυφαίο χρόνο. Το ζητούμενο σε αυτή την πίστα όμως δεν είναι μόνο η τελική ταχύτητα. Για να πετύχεις στο Nurburgring, χρειάζεται ένα αριστοτεχνικά στημένο όχημα, ειδικές ρυθμίσεις, τα κατάλληλα ελαστικά, πολλές δοκιμές πριν το εγχείρημα και φυσικά τον σωστό οδηγό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Jerod Shelby, ιδρυτής της SSC, τα γνωρίζει όλα αυτά, αλλά αποδέχεται την πρόκληση και είναι έτοιμος να δοκιμάσει την τύχη του Tautara στο Nurburgring.

 

To SSC Tautara επέστρεψε με τελική 455,28 χλμ./ώρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης